Travel updates

Disruptions on the railroad tracks are published in Dutch. To view this page in English, please use Google Translate link:
Translate into English

Service disruptions on NS International tracks

Werkzaamheden op het traject: IC Brussel 9232:

IC naar Antwerpen en Brussel, Amsterdam Centraal v 10:52 heeft een vertraging van ongeveer 30 minuten en komt met ongeveer deze vertraging aan op de bestemmingstations.

Werkzaamheden op het traject: Rotterdam C.-Dordrecht

Tussen Rotterdam C. en Barendrecht rijden geen treinen door inzet van de brandweer.
De extra reistijd is meer dan 60 min.
De verstoring is naar verwachting rond 12:30 uur verholpen.

Werkzaamheden op het traject: IC Brussel 9227:

IC uit Brussel en Antwerpen naar Amsterdam C, a 13:05 heeft een vertraging van ongeveer 15 minuten en komt met ongeveer deze vertraging aan op de stations in Nederland.

Werkzaamheden op het traject: Utrecht C.

Tussen Utrecht C. en Breukelen/Bunnik/Utrecht Zuilen/Woerden rijden geen treinen door werkzaamheden.
De extra reistijd is meer dan 60 min.
De verstoring is naar verwachting rond 13:30 uur verholpen.
Reizigers tussen Amersfoort en Den Haag C./Rotterdam C. reizen via Schiphol Airport.

Werkzaamheden op het traject: IC Brussel 9236:

IC naar Antwerpen en Brussel, Amsterdam C v 11:52 rijdt door acties in het buitenland niet. Maakt u gebruik van de binnenlandse IC naar Roosendaal en stapt u daar over op treinen naar Antwerpen en Brussel.

Werkzaamheden op het traject: Roosendaal-Brussel Z./Midi

Tussen Roosendaal en Brussel Z./Midi rijden minder treinen.
Later volgt meer informatie.
De verstoring is naar verwachting 29 mei rond 1:00 uur verholpen.

Werkzaamheden op het traject: Maastricht-Liège-Guillemins

Tussen Maastricht en Liège-Guillemins rijden geen treinen door acties in het buitenland.
Houdt u rekening met een langere reistijd.
De verstoring is naar verwachting 29 mei rond 1:00 uur verholpen.

Werkzaamheden op het traject: Stakingsactie België 28 mei

 

Door een onaangekondigde staking van een deel van het Belgische spoorwegpersoneel op zaterdag 28 mei kan het treinverkeer in België sterk ontregeld zijn. Enkele Intercity Brussel treinen kunnen door de staking niet of vertraagd vertrekken uit België. Dit zal een tekort in materieel opleveren voor de rest van de dag. Houdt u hier rekening mee indien u een aan- en afreistraject in België moet afleggen in aansluiting met uw internationale treinreis.

Raadpleeg voorafgaand aan uw reis de app van NS International of de site van NS International voor de meest actuele reisinformatie. Voor overige vragen verwijzen wij u graag naar het NS International Service Center 030-2300023 (lokaal tarief) of de NS International-balie op de grotere stations.

 

Intercity Brussel

 

Indien u een reis heeft geboekt met Intercity Brussel die niet heeft kunnen rijden wordt door de staking, dan gelden de volgende omboek- en annuleringsvoorwaarden.

Omboeken en annuleren Wanneer u een reis heeft geboekt voor een stoptrein of intercity van en naar België die als gevolg van de staking niet rijdt op 26, 27 en 28 mei 2016, dan kunt u uw reis kosteloos annuleren of omboeken naar een nieuwe reisdatum die binnen de verkooptermijn valt..

- U kunt uw reis tot 3 juni kosteloos omboeken.

- Wijzigt u uw reis later dan 3 juni, dan betaalt/ontvangt u het eventuele prijsverschil.

- Annuleren, ongeacht de tariefvoorwaarden, kan tot 1 maand na de oorspronkelijke vertrekdatum. Annuleringskosten worden niet in rekening gebracht. Hiervoor gaat u naar Uw oorspronkelijke verkooppunt. Heeft u online een ticket geboekt, belt u voor annuleren en omboeken dan naar ons NS International Service Center 030-2300023, u betaalt dan geen annuleringskosten.

Let op: een Intercity Brussel-ticket geeft geen toegang tot Thalys. Voor Thalys is een ticket met zitplaatsreservering verplicht.

 

Eurostar

Reizigers, die door uitval of vertraging van een trein vanuit Nederland Eurostar missen, worden toegelaten op de volgende Eurostar. U kunt met uw ticket naar de incheck-zone, alwaar u verder wordt geholpen.

Treinen Roosendaal-Antwerpen Centraal, en Maastricht-Liegè Guillemins en Luxemburg

In het binnenlands/kortoverschrijdend Belgisch verkeer geldt dat de treinen worden gereden indien dat mogelijk is en dat er vooraf geen treinen afgeschaft worden. Het treinverkeer in België is naar alle waarschijnlijkheid ernstig ontregeld. U wordt geadviseerd indien mogelijk op een andere dag te reizen.

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 28 mei om 07:40

 

 

Werkzaamheden op het traject: Staking België 30 en 31 mei

Ten gevolge van de aangekondigde staking in België is er kans dat het treinverkeer van, naar en via België van maandag 30 mei 20.00 uur tot en met dinsdag 31 mei 22.00 uur van en naar België ontregeld zal zijn. Raadpleeg voorafgaand aan uw reis de app van NS International of de site van NS International voor de meest actuele reisinformatie. Voor overige vragen verwijzen wij u graag naar het NS International Service Center 030-2300023 (lokaal tarief) of de NS International-balie op de grotere stations.

Intercity Brussel Maandag 30 mei
Amsterdam - Brussel:
9264 vertrek Amsterdam Centraal 18.52 rijdt niet verder dan Antwerpen Centraal
9268 vertrek Amsterdam Centraal 19.52 rijdt niet
9272 vertrek Amsterdam Centraal 20.52 rijdt niet
Brussel - Amsterdam
9259 vertrek Brussel Zuid 17.45 rijdt niet
9263 vertrek Brussel Zuid 18.45 rijdt wel
9267 vertrek Brussel Zuid 19.45 rijdt niet
9271 vertrek Brussel Zuid 20.45 rijdt wel

Dinsdag 31 mei 2016: Intercity Brussel zal niet rijden.

Omboeken en annuleren
Wanneer u een reis heeft geboekt voor een stoptrein of intercity van en naar België die als gevolg van de staking niet rijdt op 30 mei of 31 mei 2016, dan kunt u uw reis kosteloos annuleren of omboeken naar een nieuwe reisdatum die binnen de verkooptermijn valt.
- U kunt uw reis tot 6 juni kosteloos omboeken.
- Wijzigt u uw reis later dan 6 juni, dan betaalt/ontvangt u het eventuele prijsverschil.
- Annuleren, ongeacht de tariefvoorwaarden, kan tot 1 maand na de oorspronkelijke vertrekdatum. Annuleringskosten worden niet in rekening gebracht. Hiervoor gaat u naar Uw oorspronkelijke verkooppunt. Heeft u online een ticket geboekt, belt u voor annuleren en omboeken dan naar ons NS International Service Center 030-2300023, u betaalt dan geen annuleringskosten. Let op: een Intercity Brussel-ticket geeft geen toegang tot Thalys. Voor Thalys is een ticket met zitplaatsreservering verplicht.

Eurostar tussen Brussel en Londen zal naar verwachting rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling. Wij adviseren u echter om deze site vlak voor vertrek nogmaals te raadplegen.
Mocht u een aanreis richting Brussel hebben met Intercity Brussel welke door de staking getroffen is, gelden de volgende maatregelen:
Omboeken: Wanneer u heeft geboekt voor een traject dat wordt geraakt door de staking mag u deze kosteloos omboeken naar een andere datum, afhankelijk van de beschikbaarheid in dezelfde reisklasse.
Annuleren: Wanneer u heeft geboekt voor een traject dat wordt geraakt door de staking mag u deze kosteloos annuleren.
U heeft 60 dagen om uw tickets om te boeken of om een terugbetaling aan te vragen.
Let op: Mocht u een aanreis hebben met Intercity Brussel, is uw ticket niet geldig voor Thalys.Uit voorzorg is de verkoop van Eurostar voor dinsdag 31 mei gesloten.

Thalys zal naar verwachting rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling. Wij adviseren u echter om deze site vlak voor vertrek nogmaals te raadplegen.

TGV zal minder treinen rijden. Informeer de reisplanner vlak voor uw reis.
De volgende maatregelen gelden voor uw TGV ticket met Brussel als vertrek of aankomststation waarvan de hele reis of een gedeelte binnen de stakingsperiode valt 30 mei vanaf 22:00 tot 31 mei 22:00 uur. Dit is mogelijk tot 60 dagen na de originele reisdatum. Flexibele toegang tot een andere trein: Uw TGV ticket kan op een andere trein worden gebruikt, zonder garantie op een zitplaats. Dit kan op de dag van de staking, een dag ervoor en erna. Hiervoor dient u uw ticket te laten waarmerken, dit kan bij het spoorweg personeel.

Werkzaamheden op het traject: Werkzaamheden Thalys

Werkzaamheden in Nederland en Frankrijk zorgen voor afwijkende vertrektijden


Zaterdagen van 9/4/2016 t/m 9/7/2016
Thalys 9375 vertrekt vanuit Parijs niet om 18.25 uur maar om 18.20 uur, aankomst in Brussel is om 19.42 uur.


30/5/2016 – 15/07/2016
Thalys 9388 vertrekt vanuit Amsterdam niet om 19.17 uur maar om 19.47 uur, aankomst in Parijs is om 23.26 uur.
 
Dit bericht is geplaatst op 18 februari om 17.00 uur

Werkzaamheden op het traject: Reizen naar België

Brussels Airport-Zaventem
Intercity Brussel rijdt vanaf 22 april volgens dienstregeling van Amsterdam Centraal naar Brussel-Zuid, met een stop op Brussel Airport-Zaventem. Hiervoor is het oude treinstation van de luchthaven opnieuw in gebruik genomen. Vanaf de perrons staat duidelijk aangegeven hoe u van dit station naar de Luchthaven kunt komen. NMBS-personeel is ter plaatsen om reizigers te helpen. Reizigers dienen er rekening mee te houden dat de capaciteit van het oude treinstation kleiner is. De roltrappen en een deel van de liften zijn voorlopig niet bruikbaar waardoor in veel gevallen enkel de gewone trappen gebruikt kunnen worden. Op drukke momenten zullen reizigers mogelijk meer tijd nodig hebben om van het treinstation naar de luchthaven te gaan. NMBS werkt opties uit om de toegankelijkheid van een infrastructuur die enkel jaren niet gebruikt, te verhogen.

Paspoortcontrole
Wegens de verhoogde veiligheidscontroles, verzoeken we onze reizigers die in Antwerpen Centraal, Brussel-Noord, Brussels Airport-Zaventem, Brussel Centraal en Brussel-Zuid in- en uitstappen, rekening te houden met mogelijke wachttijden alvorens zij de stations en perrons te kunnen betreden. Reizigers dienen een geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen en worden verzocht i.v.m. paspoortcontrole 30 à 60 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Treinticket kopen op Brussels Airport-Zaventem
Indien u een internationaal ticket wilt kopen naar Nederland, dan adviseren wij u om deze via de app van NS International aan te schaffen. Het is ook mogelijk om een ticket aan boord van Intercity Brussel te kopen bij een Trainmanager. Er zijn geen balies op Brussels Airport-Zaventem waar u een ticket kunt kopen. Daarnaast is het mogelijk bij een NMBS-kaartautomaat een kaartje te kopen, houdt u er dan rekening mee dat u uw reis dan moet onderbreken in Roosendaal en uw reistijd langer wordt. Op het station Brussels Airport-Zaventem staan kaartautomaten van NMBS, waar u een ticket tot aan Roosendaal kunt kopen. In Roosendaal dient u uit te stappen, waarna u bij NS een ticket koopt voor uw reis tussen Roosendaal en uw eindbestemming in Nederland. NS International adviseert reizigers naar Brussels Airport-Zaventem bij vertrek vanuit Nederland de terugreis alvast te boeken.

Informatie over liften en reizen met een mobiliteitsbeperking op station Brussels Airport-Zaventem
De roltrappen zijn voorlopig niet bruikbaar op station Brussels Airport-Zaventem waardoor in veel gevallen enkel de gewone trappen gebruikt kunnen worden. Reizigers vanuit Nederland naar Brussels Airport-Zaventem komen met Intercity Brussel aan op spoor 2-3 en kunnen geen gebruik maken van een lift. Indien u vanuit Nederland naar de luchthaven reist en gebruik wilt maken van een lift, dan adviseren wij u door te reizen naar Brussel-Noord en over te stappen op een geschikte trein naar Brussels Airport-Zaventem die aankomt op spoor 1. Op Spoor 1 is een werkende lift. Indien u vanuit Brussels Airport-Zaventem terugreist naar Nederland, dan vertrekt u van spoor 1, hier kunt u wel gebruik maken een lift.

Need personal travel advice when delayed?

Need personal travel advice? Download the app

Banner Itinerary planner

Itinerary planner
Overview routes & schedules

Planned works

Planned works
Overview other planned works