Recordomzet Eurostar in derde kwartaal 2018

Eurostar presteert recordomzet

Recordomzet in derde kwartaal 2018

Eurostar, de hogesnelheidstreindienst tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland, heeft in het derde kwartaal van 2018 een recordomzet behaald. Het passagiersaantal steeg met 12% in vergelijking met het voorgaande jaar (3 miljoen in 2018 vs. 2,69 miljoen in 2017). De omzet steeg met 17% (247 miljoen Britse pond in 2018 vs. 211 miljoen Britse pond in 2017).

Zakelijke markt

Deze solide prestatie werd gedeeltelijk verwezenlijkt door een sterke zakelijke markt. Het aantal zakelijke reizigers nam jaar-op-jaar met 21% toe, doordat zij steeds vaker kiezen voor het gemak en comfort van de hogesnelheidstrein boven het vliegtuig voor reizen over het Kanaal.

Amerikaanse reizigers

De toename van het aantal passagiers uit de VS, zette zich voort in het derde kwartaal met een stijging van 6% ten opzichte van een jaar geleden, omdat veel Amerikaanse bezoekers naar Europa kwamen voor het wereldberoemde Ryder Cup golftoernooi in Parijs in september en daarbij met Eurostar tussen Londen en Parijs reisden.

Trein naar Amsterdam

Het vrijetijdsverkeer werd gestimuleerd door het succes van de nieuwe verbinding van Eurostar tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, met 130.000 extra passagiers die van Londen naar Amsterdam en Rotterdam reisden met de hogesnelheidstrein, sinds deze route in april van dit jaar werd gelanceerd.

Om aan de vraag te voldoen, introduceert Eurostar in juni 2019 een derde directe dagelijkse trein vanuit Londen en is het de bedoeling om vier treinen per dag te laten rijden wanneer de regeringen eind 2019 grenscontroles in Nederland introduceren, met zelfs de ambitie voor vijf dagelijkse treinen in de toekomst.

Mike Cooper, CEO van Eurostar, zegt hierover: "Na een sterke zomerperiode is Eurostar goed blijven presteren, gestimuleerd door onze nieuwe treinverbinding van Londen naar Amsterdam, die het reizen tussen deze belangrijke hoofdsteden heeft getransformeerd. Het potentieel van onze Amsterdamse route is groot, omdat Nederland steeds populairder wordt als een zakelijke en toeristische bestemming."