Eurostar in Londen St Pancras station

Zicht op vierde dagelijkse rit Eurostar


Terwijl de derde dagelijkse rit van Eurostar nog van start moet gaan, spreken NS International en Eurostar al over een vierde verbinding richting Londen. Die mogelijkheid ontstaat zodra de paspoortcontrole op Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal in gebruik zijn genomen. Vanaf 11 juni rijdt de Eurostartrein een derde dagelijkse rit tussen Amsterdam en Londen, via Rotterdam en Brussel.

De treinreis naar Londen is populair. De verhoogde frequentie biedt reizigers meer opties, waardoor het makkelijker wordt om te kiezen voor de milieuvoordelen van hogesnelheidstreinen boven het vliegtuig. Daarom kijkt NS met Eurostar ook al naar de mogelijkheid van een vierde verbinding. Deze zal pas gerealiseerd kunnen worden als de paspoortcontroles op Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal operationeel zijn. Het is de verwachting dat dit over een jaar zover is.

Directeur Heike Luiten van NS International: “Met deze derde Eurostar sorteren we echt voor richting de paspoort- en bagagecontrole die we verwachten vanaf eind 2019. Vanaf dan kun je niet alleen rechtstreeks vanaf Londen naar Rotterdam en Amsterdam zoals nu. Je stapt dan ook gewoon in op Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal – en na een controle reis je in één keer naar de Britse hoofdstad. Wij zijn er in ieder geval klaar voor en kunnen niet wachten om de Koninklijke Marechaussee op onze stations te verwelkomen”.

De verkoop van tickets voor de derde dagelijkse trein rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam en vice versa is eerder deze maand al gestart. Deze rit komt tegemoet aan de vraag van reizigers naar aanleiding van Eurostars nieuwe, populaire route van Engeland naar Nederland, die in april van vorig jaar werd gelanceerd.

Met de dagelijkse start van de derde Eurostartrein veranderen de vertrektijden van alle drie de ritten. Ook rijden er op weekenddagen straks twee Eurostartreinen in plaats van één. De tarieven starten vanaf 40 euro enkele reis, met reistijden van slechts 3 uur en 13 minuten van Londen naar Rotterdam en 3 uur en 52 minuten naar Amsterdam. 

Nieuws

Extra verbinding van Londen naar Amsterdam

Sinds dinsdag 11 juni rijdt er een extra rechtstreekse Eurostar van Londen naar Amsterdam. Doordeweeks rijden er nu drie treinen per dag.

Lees verder

'In de trein ervaar ik meer rust'

Op weg naar Basel vertelt Arie Voordouw hoe reizen met de trein zorgt voor een goede balans tussen werk en ontspanning.

Lees meer

'Zo haal ik alles uit mijn reis'

Op weg naar Londen legt Coby van Dongen, commercieel directeur van De Jong Intra Vakanties, uit waarom zij het liefst de trein pakt.

Lees meer