Stakingen in Frankrijk/Strikes in France
Onze visie op mobiliteit

Onze visie op mobiliteit

We reizen met z’n allen graag én vaker. Voor een paar tientjes vliegt u tegenwoordig naar elke grote stad in Europa. Maar ook de trein wordt populairder. Er gaan steeds meer stemmen op om de trein binnen Europa te laten concurreren met het vliegtuig. NS wil meegroeien met de markt. Reizen met de trein is schoon, comfortabel, gemakkelijk en vaak zelfs sneller dan vliegen. Een goed duurzaam alternatief voor het vliegtuig!

Boek uw treinticket

X
X

Hoe we het internationaal treinreizen verder willen verbeteren

Iedereen met de trein naar Parijs

Jaarlijks reizen 3 miljoen mensen van Nederland naar Parijs. Ruim een kwart kiest voor Thalys, na de auto het meest populaire vervoermiddel.

Lees verder

Ambities van en naar Duitsland

Met 2,5 miljoen reizigers zijn ICE International en Intercity Berlijn een onmisbare schakel voor het zakelijk verkeer tussen Nederland en Duitsland.

Lees verder

Gateway naar Londen

Reizigers kunnen voortaan in ruim 3,5 uur van Londen naar Amsterdam reizen. Comfortabeler, duurzamer en per saldo ook sneller dan vliegen.

Lees verder

Geef internationale treinreizen vleugels

De trein zou voor kortere internationale reizen de eerste keus moeten zijn. Dat is beter voor het milieu en beter voor de economie.

Lees verder

Hoe treinen een miljoen ton CO2 besparen

Op dit moment is het vliegtuig voor de meeste Europese bestemmingen de populairste keuze. Ook voor relatief korte afstanden.

Lees verder

Hoe ver kun je gaan?

Zeker op de langere afstanden is de slaaptrein een uitstekend alternatief voor het vliegtuig of de auto.

Lees verder