Reis groener met NS International

Reis groener met NS International

Met NS International reist u niet alleen snel en comfortabel, maar u kiest ook voor het meest groene vervoersmiddel voor de middellange afstand. Wist u dat u gemiddeld 7 keer minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan wanneer u met het vliegtuig naar dezelfde bestemming reist? Hier heeft iedereen iets aan!

Duurzaam reizen, ook in de toekomst

Duurzaam reizen is reizen én rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur. Door de energie-efficiency te verbeteren, de CO2-uitstoot verder terug te dringen en bewust om te gaan met energiebronnen dragen we bij aan een beter milieu.

Minder CO2 uitstoot

Berekeningen van Milieu Centraal wijzen uit dat internationale treinreizen per reiziger gemiddeld 2 tot 4 keer minder CO2-uitstoot oplevert dan de auto met twee personen. Per reiziger stoot de trein bovendien gemiddeld 7 keer minder uit dan een vliegreis naar dezelfde bestemming.

Wilt u weten hoeveel CO2 uitstoot u bespaart met een internationale treinreis? Bereken het zelf op de website van Ecopassenger (in Engels)

CO2-vergelijker app tijdens uw reis

In de binnenlandse reisplanner app kunt u, naast de reistijden en prijs, ook precies zien wat u aan CO2 bespaart door met de trein te reizen. Met de CO2-vergelijker kunt u de geplande treinreis namelijk vergelijken met dezelfde rit met verschillende type auto’s. De CO2-vergelijker is aangepast, omdat u nu nog minder aan CO2-uitstoot door het gebruik van windenergie. CO2-vergelijker is tot stand gekomen in samenwerking met Milieu Centraal.