Berlijn heeft me weer nieuwe inspiratie gegeven

Vanaf € 39

'Berlijn heeft me weer nieuwe inspiratie gegeven'

Muzikant en songwriter Douwe Bob stapt graag uit z’n comfort zone, want nieuwe indrukken brengen hem op mooie ideeën. In kleurrijk Berlijn komt hij volop aan zijn trekken. Er is zoveel creativiteit, iedere buurt heeft weer een andere vibe. De stad leeft, bruist en heeft veel verschillende gezichten. Met Intercity Berlijn reist hij comfortabel naar hartje stad. Bijzondere smaaksensaties in culinaire hotspots, de artistieke RAW-Gelände, toffe concept stores en rauwe street art voeden zijn zintuigen. Boordevol inspiratie reist Douwe Bob terug naar huis. Hij heeft veel tips en deelt ze graag met jou!

Cultuur

Berlijn staat bol van de artistieke werken. De East Side Gallery is het meest beroemde voorbeeld. Dit 1,3 km. lange restant van de Berlijnse muur is echt een must see! Je voelt hier de indrukwekkende historie en kijkt je ogen uit bij de overweldigende muurschilderingen. Het Hamburger Bahnhof mag je ook beslist niet missen. Dit oude stationsgebouw uit 1846 is alleen al de moeite waard. De hedendaagse kunst brengt je nog meer in vervoering, die soms mooi is van lelijkheid.

Waar?
East Side Gallery: Mühlenstrasse, Friedrichshain
Hamburger Bahnhof: Invalidenstrasse 50-51
Berlijn: Hamburger Bahnhof

Culinair

In Berlijn hebben ze het goed begrepen. Waar je ook loopt, je komt de ene na de andere hippe tent tegen. Daluma is er zo een. Verse sapjes en vega lunches die je smaakpapillen doen openbarsten. Ter plekke smullen of meenemen. ‘s Avonds even een bodempje leggen? De beste verse burgers in Berlijn krijg je bij de Burgermeister. In dit ultrakleine tentje is geen ruimte om te zitten, maar buiten zijn er genoeg gemütliche statafels. Uitgebreid tafelen doe je in Gogogi, een Aziatische oase in hartje stad. De koks zijn ware artiesten en je wilt gewoon maar blijven proeven van al dat heerlijks. Het knusse interieur met authentieke Koreaanse voorwerpen maken je avond tot een unieke culinaire beleving.

Waar?
Daluma: Weinbergsweg 3, Mitte
Burgermeister: Oberbaumstrasse 8, Kreuzberg
Gogogi: Weinbergsweg 24, Mitte
Berlijn: Gogogi

Winkelen

Een fraai 19e eeuws winkelpand met alleen maar Stetson hoofddeksels. In dit walhalla voor de hoedenliefhebber vind je de authentieke Amerikaanse cowboyhoed, maar ook toffe caps, zijden petten, dockers, strohoeden en trilby’s voor dames en heren. Wil je je look compleet en uniek maken, laat dan je t-shirt, trui, gitaar of hoed bedrukken met een artistieke print van ontwerpers in de Dudes Factory. Een te gekke store waar je zeker een kijkje moet nemen.

Waar?
Stetson Store Berlin: Münzstrasse 21 (Mitte)
Dudes Factory: Slesische Strasse 19 (Kreuzberg) en Torstrasse 138 (Mitte)
Berlijn: Stetson Store BerlinBerlijn

f

Vanaf € 39

Veilig betalen met