ÖBB Nightjet

ÖBB Nightjet

 • Reizen terwijl u slaapt
 • Veilig en voordelig naar de mooiste bestemmingen
 • Gereserveerde zit-, lig- of slaapplaatsen
 • ‘s Nachts reizen = 2 dagen “winst” ten opzichte van reizen met de auto
 • Tickets

  ÖBB Nightjet

  Reist u naar München of verder door naar Oostenrijk? Bespaar uzelf waardevolle tijd en kostbare hotels. Vertrek in de vroege avond vanuit Amsterdam naar Berlijn of Düsseldorf en stap over op de nieuwe nachttreinen van de Oostenrijkse Spoorwegen: de ÖBB Nightjet. In de ochtend komt u fit en uitgeslapen op uw bestemming aan.

  Boeken

  U kunt uw tickets voor ÖBB Nightjet boeken vanaf 180 dagen voor vertrek. Boek zo vroeg mogelijk, want de voordeligste tarieven zijn vaak snel uitverkocht.
  Tickets kunt u telefonisch boeken (030-2300023) en bij de International balies op het station.

  Reizen

  Nadat u om 18.38 uur uit Amsterdam bent vertrokken met ICE International, stapt u om 20.54 uur in Düsseldorf over op de ÖBB Nightjet. Deze nachttrein gaat niet alleen naar München, Kufstein, Wörgl en Innsbruck, maar ook naar Passau, Linz en Wenen.

  Tip: om over te stappen op Düsseldorf Hbf moet u van spoor 16 naar spoor 20. De overstaptijd bedraagt 8 minuten. U kunt ook een trein eerder nemen om 16.38 uur met als aankomsttijd 18.46 uur. Voldoende tijd voor bijvoorbeeld een maaltijd in de stad. Uw bagage kunt u in een kluis op het station zetten. Reist u eersteklas met ICE International? Dan bent u van harte welkom om in de DB Lounge te wachten op uw trein.
  Lees meer over lounges

  Reserveringsplicht

  Voor ÖBB Nightjet bent u verplicht een plaats te reserveren in het type accommodatie dat u wenst. Zorg er wel voor dat u binnen 15 minuten na vertrek op uw gereserveerde plaats bent. Daarna vervalt uw recht op de plek en kan deze aan iemand anders worden toegewezen.

 • Trein

  Soorten accommodatie ÖBB Nightjet

  Aan boord van ÖBB Nightjet kunt u kiezen voor een slaap-, lig- of zitplaats. De trein beschikt over slaapwagens met 1-, 2- of 3-persoonscompartimenten, ligrijtuigen voor 4 of 6 personen en zitcompartimenten met 6 zitplaatsen. U kunt er voor kiezen om een privecompartiment te reserveren of om het compartiment te delen met andere reizigers.

  Slaapplaatsen

  • Een compartiment kan geboekt worden voor 1, 2 of 3 personen.
  • Bedden zijn voorzien van beddengoed (kussen en dekbed) en er is een wastafel met handdoeken en toiletartikelen.
  • In een 1e klas compartiment heeft u de beschikking over een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. Handdoeken en douchegel zijn aanwezig.
  • Boekt u een enkel bed in een 2- of 3-persoons compartiment? Dan deelt u het compartiment met andere reizigers (gescheiden voor mannen en vrouwen).
  • Bij uw verblijf is een Welkomstpakket inbegrepen met aperitief, snack en mineraalwater. ’s Avonds kunt u uw uitgebreide ontbijt samenstellen. Dit wordt op de door u gewenste tijd in uw compartiment geserveerd.

  Ligplaatsen

  • Compartimenten zijn er voor 4 of 6 personen.
  • Op elke ligplaats ligt een deken, een laken en een kussen. Was- en toiletruimte bevinden zich buiten het compartiment in het rijtuig.
  • Bij uw verblijf is mineraalwater en een klein ontbijt inbegrepen. Dranken en versnaperingen zijn tegen betaling verkrijgbaar en worden in uw compartiment geserveerd.
  • Uw voorkeur voor een bed boven, midden of onder kunt u bij uw boeking aangeven.
  • De compartimenten zijn bedoeld voor groepen, families of prijsbewuste alleenreizenden. Er zijn ook compartimenten speciaal voor dames, rolstoelreizigers en families met kinderen. Er zijn ook privecompartimenten beschikbaar voor 1-6 personen (1-3 volwassenen max 5 kinderen tot de leeftijd 14 jaar). Dit compartiment kunt u boeken inclusief ontbijt voor een mooie prijs. Meer informatie hierover is te verkrijgen via het NS International Service Center: 030-2300023.

  Zitplaatsen

  • Elke 2e klas afdeling heeft 6 zitplaatsen.
  • Was- en toiletruimte bevinden zich in het rijtuig.
  • Dranken en versnaperingen zijn tegen betaling verkrijgbaar bij het treinpersoneel in de slaap- en ligwagens.
  • Voor reizen tussen 07.01.-11.04.2019 zijn er privécompartimenten beschikbaar, te boeken voor 1-3 personen (1-3 volwassenen, max. 2 kinderen tot 14 jaar).

  Dames Compartiment

  Voor vrouwelijke reizigers kan een reservering worden gemaakt in een speciaal compartiment voor alleen vrouwen. Plaatsen in een van de compartimenten voor vrouwen kunnen alleen worden gereserveerd via het NS International Service Center of bij een NS International servicedesk in een van de internationale Ticket & Service-kantoren.

 • Wenen

  Met ÖBB Nightjet naar Wenen

  De nachttrein naar Wenen rijdt vanaf Düsseldorf en Berlijn.

  Dusseldorf

  Vertrek om 18.37 uur (of naar keuze 16.35 uur) vanaf Amsterdam met ICE International en stap om 20.54 uur in Düsseldorf over op de ÖBB Nightjet. Deze trein vertrekt aan de overzijde van hetzelfde perron. Treindeel 40421 rijdt via onder andere Passau en Linz door naar Wenen, aankomsttijd 8.19 uur.

  Berlijn

  De ÖBB Nightjet rijdt vanaf Berlijn via Polen naar Wenen.

 • München - Innsbruck

  Met ÖBB Nightjet naar München en Innsbruck

  De nachttrein naar München en Innsbruck rijdt vanaf Düsseldorf. Vertrek om 18.37 uur (of naar keuze 16.35 uur) vanaf Amsterdam met ICE International en stap om 20.54 uur in Düsseldorf over op de ÖBB Nightjet. Deze trein vertrekt aan de overzijde van hetzelfde perron. Treindeel 421 rijdt via onder andere München (Aankomst 7.05 uur), Kufstein (Aankomst 8.25 uur) en Wörgl (Aankomst 8.36 uur) door naar Innsbruck (Aankomst 9.14 uur).

ÖBB Nightjet

Veilig betalen met

Onze topbestemmingen

Vanaf € 35
Eiffeltoren Parijs

Parijs

De stad van de liefde, kunst én de mode. U verveelt zich nooit!

Vanaf € 59
Overzicht Londen

Londen

Volop historie, cultuur en winkels. Londen bruist dag en nacht.

Vanaf € 25
Brussel vlag

Brussel

Zo dichtbij en er toch even helemaal tussenuit!

Vanaf € 20
Toren antwerpen

Antwerpen

Een levendige stad waar de ware Bourgondiër zich thuis voelt.

Vanaf € 40
Frankfurt stad

Frankfurt

Zakenstad met veelzijdig karakter: reistijd v.a. 3:46 uur.

Vanaf € 39
Berlijn stad

Berlijn

Levendig en veelzijdig: een oude stad in een modern jasje.

Vanaf € 20
Keulen brug nacht

Keulen

Stad vol kunst, architectuur en theater. Reistijd v.a. 2:38 uur.

Vanaf € 20
Dusseldorf

Dusseldorf

Modestad met een rijke historie en bruisend nachtleven.