Stakingen in Frankrijk/Strikes in France

Inchecken Eurostar

Als u naar en vanaf Londen reist met Eurostar moet u inchecken. Dit komt omdat Engeland niet tot het zogenaamde 'Schengengebied' behoort. Hier vindt u alle informatie over de incheckprocedure in Brussel-Zuid/Midi en Londen.

Voor de incheckprocedure moet u minimaal 30 minuten van tevoren in de Eurostar Terminal aanwezig zijn. Reizigers die te laat zijn worden geweigerd en missen daardoor hun trein. Zorg er dus voor dat u op tijd aanwezig bent.

Inchecken bij Eurostar

Eerst wordt uw ticket gescand. Daarna wordt uw bagage gecontroleerd en passeert u een bodyscan. Goed om te weten: toegestane vloeistoffen mogen gewoon in verpakkingen groter dan 100 ml mee!
Meer informatie over het meenemen van bagage

De laatste stap is de paspoortcontrole. Houd uw paspoort bij de hand, dat zorgt voor een snelle doorstroom.

Als uw paspoort is gecontroleerd kunt u plaatsnemen in de wachtruimte of de lounge van Eurostar, afhankelijk van het ticket dat u heeft. Zodra uw trein klaar staat wordt er omgeroepen dat u in kunt stappen.

Heenreis naar Londen

Op uw heenreis checkt u in voor uw Eurostar op station Brussel-Zuid/Midi. Onze reisplanners houden bij een overstap in Brussel rekening met:

  • een looptijd van uw aankomstperron van Intercity Brussel of Thalys naar de Eurostar Channel Terminal. Die looptijd bedraagt ca. 5 minuten.

  • de inchecktijd in de terminal van 30 minuten

Meer over overstappen op station Brussel-Zuid-Midi leest u hier.

Terugreis naar Nederland

Op station St. Pancras geldt dezelfde incheckprocedure als op station Brussel-Zuid/Midi. Reist u terug naar Nederland, dan dient u minimaal 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn bij de Eurostar Channel Terminal op Londen St. Pancras International.

Houdt u er rekening mee dat de tijd op uw ticket de vertrektijd van uw Eurostar trein is. Voor het inchecken moet u dus eerder op het station aanwezig zijn.

Omdat er erg veel drukke treinen vertrekken op Londen St. Pancras (ook de forenzentreinen naar Parijs) is ons advies om zeker 45 minuten van tevoren bij de Eurostar Channel Terminal te zijn.

Wat is er aan boord?

Bekijk alle faciliteiten aan boord van Eurostar.

Lees meer

Uw ticket bij de hand

Met de NS International App heeft u altijd uw ticket bij de hand en bent u op de hoogte van actuele informatie.

Lees meer

Trein naar Londen

Volop historie, cultuur en winkels. Londen bruist dag en nacht.

Hulp nodig?