Overstapstations

Overstappen in Brussel

Op station Brussel Zuid/Midi (pdf, 234 kB) kunt u vanuit Thalys of de reguliere treinen overstappen naar Eurostar, TGV of Thalys.

Terug naar boven

Overstappen op Eurostar

Om over te stappen op Eurostar volgt u na aankomst op Brussel Zuid/Midi de bordjes 'Eurostar'. Ook hangen er beeldschermen waarop u kunt zien voor welke Eurostar-trein u kunt inchecken en voor welke u al kunt boarden. In de Eurostar-terminal bevindt zich een wachtruimte met een informatiebalie. Daarachter bevinden zich poortjes t.b.v. het inchecken (inchecken is ook mogelijk bij een balie), douane, bagagecontrole, Britse identiteitscontrole, wachtruimte met winkeltjes en een Lounge voor Business Premier reizigers. De Eurostar vertrekt van spoor 1 of 2.

NB: U dient minimaal 30 minuten van te voren in te checken! Houd ook rekening met een looptijd van ongeveer 10 minuten van uw aankomstperron naar de Eurostar-terminal.
> Zie plattegrond met looproute

Overstappen op TGV

Om over te stappen op TGV volgt u na aankomst op Brussel Zuid/Midi de bordjes 'Thalys'. U komt dan in de stationshal waar op grote vertrekborden staat weergegeven van welk perron TGV uw zal vertrekken.

Perronnummers worden in België ongeveer 15 minuten voor vertrek van de trein pas definitief aangegeven.

Overstappen in Parijs

Parijs beschikt over een goed openbaarvervoersnetwerk met onder andere 6 grote treinstations die elk een eigen regio van Frankrijk bedienen. Daarnaast is er een uitgebreide busdienst en een metronetwerk dat uitstekend aansluit op de lokale RER-treinen.

Terug naar boven Overstapstations in Parijs

Houdt u voor een verbinding tussen de stations in Parijs rekening met ten minste 1 uur overstaptijd. Handig is dat aan boord van de Thalys in het barrijtuig een beperkte hoeveelheid metrokaartjes te koop zijn (geldig in de centrumzone van Parijs).

 Overstappen in Parijs van Gare du Nord naar een ander station

Van Naar Metro of RER Richting
Nord Austerlitz Metrolijn 5 Place d'Italie
Nord Gare de l’Est Metrolijn 4 Mairie de Montrouge
Nord Montparnasse Metrolijn 4 Mairie de Montrouge
Nord Gare de Lyon RER lijn D Corbeil Essonnes
Nord St. Lazare RER lijn E Blvd Hausmann / St. Lazare

Door te klikken op één van de stations in het schema hierboven kunt u een .pdf downloaden met stap voor stap aanwijzingen voor het overstappen.

Een volledige kaart van het Parijse metronetwerk bieden wij u hier graag aan in .pdf formaat.

Overstappen naar Disneyland Resort Paris

Disneyland Resort Paris is uitstekend met de trein bereikbaar. Vanuit Nederland neemt u Thalys naar Paris, Gare du Nord. Vanaf Paris Nord neemt u de RER B(2 of 4) (Réseau Express Régional) richting Robinson naar Chatelet - Les Halles. Dit is een ritje van 4 minuten. Vanaf Chatelet - Les Halles neemt u de RER A4 richting Marne-La-Vallee Chessy. Dit is het eindstation. Uw reis met RER A4 duurt 41 minuten. Als u uitstapt staat u meteen voor de hoofdingang van Disneyland Resort Paris. Veel plezier!

Tickets voor metro en RER kunt u in Thalys kopen bij de bar.

Terug naar boven Routekaart Disneyland

 


U kunt ook via Brussel naar Disneyland Resort Paris reizen. U neemt dan Thalys of Intercity Brussel naar Brussel en reist vanaf daar verder met TGV naar Marne-la-Vallée. U stapt voor het park uit.

Overstappen in Lille

In Lille vindt u 2 grote treinstations: Flandres en Europe. Houdt u voor een overstap tussen beide stations rekening met minimaal 20 minuten overstaptijd.

Terug naar boven

Overstappen in Lille

Van station: Naar station: Per: Richting: Extra informatie:
Flandres Europe Metrolijn 2 Fort de mons De eerste halte is Europe
Flandres Europe Lopend 400 meter, 15 minuten. Lopen kan via de wandelpromenade of via winkelcentrum Euralille
Europe Flandres Metrolijn 2 Lomme- St. Philibert De eerste halte is Flandres
Europe Flandres Lopend 400 meter, 15 minuten. Lopen kan via de wandelpromenade of via winkelcentrum Euralille

 

Overstappen in Londen

Londen beschikt over een uitgebreid metronetwerk met zeer regelmatige diensten. The Tube – met in het centrum ondergrondse en elders bovengrondse sporen – is het meest praktische vervoersmiddel in deze drukke stad. Houd voor een overstap tussen de treinstations rekening met een overstaptijd van 1 uur. Uw Eurostar komt aan op Station St. Pancras.

Terug naar boven

Openbaar vervoer in Londen

OV-kaart Londen

Om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Londen raden wij u aan de Visitor Oyster Card vooraf te bestellen. U hoeft niet bij aankomst in Londen te wachten om een kaartje te kopen en kunt direct naar uw hotel of meeting reizen met het openbaar vervoer. Het werkt als een pre-paidcard en is te bestellen voor diverse bedragen.

Parijs

Wie in Parijs arriveert, voelt liefde. Voor de stad met haar monumenten, met de Eiffeltoren en Arc de Triomphe als blikvangers, en modehuizen. Ook het Louvre, Centre Pompidou en de kunstenaarswijk rond de Sacré-Coeur zijn een bezoek waard.

Lees meer

Berlijn

Berlijn is een van de hipste Europese steden, waar het goed shoppen & stappen is en historisch erfgoed hand in hand gaat met moderne architectuur. Haar internationale keuken vormt bovendien een onweerstaanbare lokroep voor gastronomen.

Lees meer

Londen

Londen is een bruisende stad met oneindig veel mogelijkheden. Must-see’s zijn de Houses of Parliament met haar Big Ben, de trendy wijk Notting Hill en Harrods. In Londen verveelt u zich nooit!

Lees meer

Brussel

Brussel, de geboorteplaats van Jacques Brel, biedt vele bezienswaardigheden en musea. Daarnaast is het Brusselse uitgaansleven echt deel van de stad: al vroeg stromen kroegjes en terrasjes vol met Brusselaars voor een koele Geuze of Lambiek.

Lees meer

 

 

sluiten
sluiten

Notificatie

sluiten

Deze versie van Internet Explorer wordt niet meer ondersteund

Sluiten

Mogelijk werken sommige pagina's niet zoals gewenst.<br />Download voor een betere ervaring gratis een van de onderstaande browsers.

Selecteer en download een browser:

Notificatie

Sluiten

NS International verkoopt online een groot assortiment reizen vertrekkend vanuit Nederland naar het buitenland (enkele- en retourreizen) en reizen vanuit het buitenland naar Nederland (enkele- en retourreizen), en een beperkt aantal routes vanuit het buitenland naar een (ander) buitenland (enkele- en retourreizen). Overige reizen kunt u telefonisch reserveren via onze afdeling Telesales (0900-9296, euro0,35 p.m.) en aan de balies in de Tickets- en Servicewinkels op de (middel-)grote stations.

Notificatie

Sluiten

U kunt geen binnenlandse treinreis boeken op NSInternational.nl, m.u.v. de Intercity direct tussen Amsterdam Centraal en Breda. U kunt overige binnenlandse reizen boeken via NS.nl NS.nl

Notificatie

Sluiten

Het is niet mogelijk om meer dan 3 kortingskaarten te selecteren.

Notificatie

Sluiten

Deze korting is niet geldig in combinatie met een of meer van de al geselecteerde kortingskaarten

Notificatie

Sluiten

Notificatie

Sluiten

Mijn boekingen

Sluiten

Uw reis bekijken, wijzigen, annuleren.

Mijn boekingen

Sluiten

Uw reis bekijken, wijzigen, annuleren.

U kunt max. 3 kortingskaarten selecteren
 • Opslaan
 • Kies hier uw kortingskaarten en abonnementen.

  Let op: bij een leeftijd onder 12 jaar vervallen de kortingskaarten en geselecteerde abonnementen

  De door u gekozen combinatie komt niet in aanmerking voor weekendkorting.

  U kunt verder gaan of een eerdere vertrektijd kiezen.

 • Annuleer
 • Ga verder
 • Uw gegevens

  sluiten

  Gegevens geadresseerde:  Wijzig datum

  Sluiten

  Let op

  Lorem ipsum dolor sit amet...

  Geen zoekresultaten gevonden

  Sluiten

  We konden"{name}" niet vinden.
  Kies een bestemming uit de lijst.

  Een moment geduld aub

  s