Overstapstations

Overstapstations

Voor een aantal Internationale bestemmingen stapt u onderweg over op een andere trein. Onderstaande steden zijn veelvoorkomende overstapstations. Lees hier de overstapinstructies per station.

Overstappen in Nederland

De overstaptijd die in de reisplanner wordt aangeven kan krap zijn als u met kinderen of veel bagage reist. We raden u aan daar rekening mee te houden en eerder te vertrekken.

Overstappen in Brussel

Op station Brussel Zuid/Midi kunt u overstappen naar Eurostar, TGV of Thalys.

Overstappen in Brussel op Eurostar

Kijk hier voor een PDF van station Brussel Zuid/Midi en de Eurostar-terminal.

Om over te stappen op Eurostar volgt u na aankomst op Brussel Zuid/Midi de bordjes 'Eurostar'. Ook hangen er beeldschermen waarop de incheck- en boardingtijden staan aangegeven.

De Eurostar vertrekt van spoor 1 of 2. In de Eurostar-terminal bevindt zich een wachtruimte met een informatiebalie. Achter de balie vindt u de incheckpoortjes, douane, bagagecontrole, Britse identiteitscontrole, wachtruimte met winkeltjes en een Lounge voor Business Premier reizigers.

NB: U moet ten minste 30 minuten van te voren inchecken. U heeft al vanaf 60 minuten voor vertrek van uw trein toegang tot de terminal. Houd ook rekening met een looptijd van ongeveer 10 minuten van uw aankomstperron naar de Eurostar-terminal.

Overstappen in Parijs

Parijs beschikt over een goed openbaarvervoersnetwerk met onder andere 6 grote treinstations die elk een eigen regio van Frankrijk bedienen. Daarnaast is er een uitgebreide busdienst en een metronetwerk dat uitstekend aansluit op de lokale RER-treinen.

Tips

  • Houd voor een verbinding tussen de stations in Parijs rekening met ten minste 1 uur overstaptijd.
  • Aan boord van Thalys (barrijtuig) is het mogelijk om alvast een metrokaartje aan te schaffen voor het centrum van Parijs.

Download een volledige kaart van het Parijse metronetwerk in PDF.

Overstappen Gare du Nord (Parijs) naar een ander station

Door te klikken op één van de stations in het schema hieronder kunt u een pdf downloaden met aanwijzingen voor het overstappen.

Van Naar Metro of RER Richting
Gare du Nord Austerlitz Metrolijn 5 Place d'Italie
Gare-du Nord Gare de l'Est Metrolijn 4 Mairie de Montrouge
Gare-du Nord Montparnasse Metrolijn 4 Mairie de Montrouge
Gare-du Nord Gare de Lyon RER lijn D Corbeil Essonnes
Gare-du Nord St. Lazare RER lijn E Blvd Hausmann / St. Lazare

Overstappen naar Disneyland Resort Paris

Disneyland Resort Paris is uitstekend met de trein bereikbaar. Vanuit Nederland neemt u Thalys naar Paris, Gare du Nord. Vanaf Paris Nord neemt u de RER B(2 of 4) (Réseau Express Régional) richting Robinson naar Chatelet - Les Halles. Dit is een ritje van 4 minuten. Vanaf Chatelet - Les Halles neemt u de RER A4 richting Marne-La-Vallee Chessy. Dit is het eindstation. Uw reis met RER A4 duurt 41 minuten. Als u uitstapt staat u meteen voor de hoofdingang van Disneyland Resort Paris. Veel plezier!

Tip: Tickets voor metro en RER kunt u op het station kopen.

Alternatief
U kunt ook via Brussel naar Disneyland Resort Paris reizen. U neemt dan Thalys of Intercity Brussel naar Brussel en reist vanaf daar verder met TGV naar Marne-la-Vallée en stapt voor het park uit.

Disneyland Parijs

Overstappen in Lille

In Lille vindt u twee grote treinstations: Flandres en Europe. Houd voor een overstap tussen beide stations rekening met minimaal 20 minuten overstaptijd.

Van Naar Per Richting Extra informatie
Flandres Europe Metrolijn 2 Fort de mons De eerste halte is Europe
Flandres Europe Lopend 400 meter, 15 minuten. Lopen kan via de wandelpromenade of via winkelcentrum Euralille
Europe Flandres Metrolijn 2 Lomme- St. Philibert De eerste halte is Flandres
Europe Flandres Lopend 400 meter, 15 minuten. Lopen kan via de wandelpromenade of via winkelcentrum Euralille

Overstappen in Londen

Eurostar komt aan op Station St. Pancras. Houd voor een overstap tussen de verschillende treinstations rekening met een overstaptijd van 1 uur. Londen beschikt ook over een uitgebreid metronetwerk: The Tube. Dit is het meest praktische vervoersmiddel in deze drukke stad.

Openbaar vervoer in Londen

Om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Londen raden wij u aan de Visitor Oyster Card vooraf te bestellen. U hoeft dan niet bij aankomst in Londen te wachten om een kaartje te kopen en kunt direct naar uw hotel of meeting reizen met het openbaar vervoer. De Oyster Card werkt als een pre-paidcard en is te bestellen voor diverse bedragen.