De actuele reisinformatie op het internationale spoor

Momenteel zijn er geen verstoringen en/of werkzaamheden bekend.

Werkzaamheden op het traject: Herstelwerkzaamheden Duitsland

Herstelwerkzaamheden op hogesnelheidstraject in Duitsland:

ICE International tot Keulen, ICE naar Basel tot Freiburg 

Op vrijdag 12 oktober heeft een brand in een Duitse ICE trein forse schade aangericht aan het hogesnelheidstraject tussen Keulen en Frankfurt.

De afgelopen dagen is de schade opgenomen en is meer bekend geworden over de impact van het herstel van het spoor: 

ICE Internationaal uit Nederland rijdt tot Keulen Hbf. Reizigers met bestemmingen verder dan Keulen stappen in Keulen over. 

  • Vanaf zaterdag 20 oktober is er één spoor van het hogesnelheidstraject tussen Keulen en Frankfurt weer berijdbaar. Er gaan vanaf die dag zeer beperkt ICE treinen pendelen tussen Keulen en Frankfurt.

De overige binnenlandse treinen tussen Keulen en Frankfurt rijden via een alternatieve route. De extra reistijd bedraagt ongeveer 90 minuten. 

    • Reizigers uit Frankfurt richting Nederland wordt geadviseerd om minimaal 100 minuten eerder te vertrekken, om vanaf Keulen Hbf aansluiting hebben op ICE International naar Nederland. 
    • ICE naar Basel (vertrek 8.05 uit Amsterdam) rijdt vanaf Keulen via een andere route en stopt daardoor niet in Limburg Süd. De extra reistijd vanaf Keulen bedraagt ongeveer 90 minuten.

Deze trein rijdt vanwege de geplande vertraging tot Freiburg. Reizigers naar Basel Bad, Basel SBB en verder stappen over in Freiburg. 

De prognose is op dit moment dat het herstel van het hogesnelheidstraject tussen Keulen en Frankfurt mogelijk tot en met 8 december gaan duren. We houden u via deze pagina op de hoogte.

LET OP: de overstap in Keulen of Freiburg staat op dit moment helaas nog niet in de reisplanner. Naar verwachting is de reisplanner uiterlijk 26 oktober bijgewerkt. 

Gevolgen voor uw reis 

Reist u met een ticket met treinbinding (Sparpreis) en stapt u als gevolg van deze werkzaamheden in Keulen of Freiburg over? Dan kunt u met uw bestaande ticket op een aansluitende trein stappen, u heeft geen nieuw ticket nodig. Wilt u een nieuwe zitplaatsreservering maken voor deze aansluitende trein, dan kunt u deze kosteloos maken via uw oorspronkelijke verkooppunt. 

Wilt u afzien van uw reis? Dan kan dat zonder annuleringskosten, binnen een maand na uw oorspronkelijke vertrekdatum. Hiervoor kunt u terecht bij uw oorspronkelijke verkooppunt. 

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met het NS International Service Center: 030-2300023.  

Werkzaamheden op het traject: Veiligheidscontroles

Vertrek van Paris Gare du Nord –Thalys
Om een goed verloop van de aanwezige veiligheidscontroles te garanderen, adviseren wij u om 20 minuten voor vertrek van uw trein aanwezig te zijn op het platform.

Werkzaamheden op het traject: Actuele reisinformatie op het binnenlandse traject

Voor actuele reisinformatie op het binnenlandse traject verwijzen wij u naar de site van  ns.nl.