Fiets meenemen

Met de fiets in de trein

Wilt u binnen Europa een fiets meenemen in een internationale trein? En gaat het daarbij om een normale fiets, mountainbike, racefiets, ligfiets of tandem? Dan kan dat in treinen die voorzien zijn van een speciaal daarvoor bestemde ruimte.
Voor reizigers in bezit van een internationaal fietsvervoerbewijs geldt voor de aanreis van de internationale trein géén spitsbeperking in Nederland.

Treinen

Intercity Brussel

Het is toegestaan om een fiets mee te nemen in Intercity Brussel. Daarvoor heeft u een internationaal fietsticket nodig à € 12 per enkele reis. Dit ticket kunt u in de kaartautomaten op stations of telefonisch kopen. U kunt maximaal één fiets per persoon meenemen. Ook een vouwfiets is toegestaan. Deze dient ingeklapt en verpakt te zijn. Een vouwfiets moet boven of onder de zitplaats, of op het balkon geplaatst worden. Voor een vouwfiets hoeft u geen internationaal fietsticket te kopen.

U bent zelf verantwoordelijk voor het laden, het overladen en het lossen van de fiets. Reisadvies is tijdig voor vertrek aanwezig te zijn en klaar te staan bij aankomst op de bestemming i.v.m. de kortdurende stops van de treinen.

Het is niet toegestaan om tijdens de reis bagage op de fiets te laten.
Vanuit het buitenland naar Nederland is ieder land vrij zijn eigen prijs te bepalen. Dit betekent dat er aanzienlijke prijsverschillen mogelijk zijn.

Thalys

Fietsen zijn aan boord van Thalys uitsluitend toegestaan als het voorwiel is gedemonteerd en de fiets is verpakt in een speciale fietshoes (max. afmeting 120x90 cm). De fiets wordt dan als bagage gezien. Een vouwfiets is toegestaan mits deze is ingeklapt en verpakt.

TGV

Fietsen worden alleen toegelaten in TGV, als ze met het voorwiel gedemonteerd worden verpakt in een speciale fietshoes met maximale afmetingen 120 cm x 90 cm.

Eurostar

Het is mogelijk (vouw)fietsen met Eurostar te laten vervoeren. Deze dienen te worden gedemonteerd en verpakt in een speciale hoes. Deze fietshoes mag niet groter zijn dan een normale koffer.
Voor reizigers tussen Brussel/Paris/Lille en Londen is het daarnaast ook mogelijk de fiets te laten vervoeren als ingeschreven bagage. Het is wel aan te bevelen deze te verpakken in een hoes die de fiets beschermt én een reisverzekering die het vervoer van de fiets dekt. De kosten voor het vervoer van fietsen als ingeschreven bagage zijn € 25. Het meenemen van tandems is niet toegestaan.

Fietsen kunnen worden ingeschreven bij het bagagekantoor te
•Brussel Zuid, kantoor 'Bagage', deze bevindt zich tussen de Eurostar incheckruimte en het Travel Centre, tussen 07:00 - 22:00 uur, tel. nummer: +32 22 24 88 62
•London St. Pancras, Euro Despatch Centre, tussen 07:00 - 22:00 uur, tel. nummer: +44 8705 850 850
•Paris Nord, Sernam, tussen 07:00 - 22:00 uur, tel. nummer: +33 1 48 74 14 80
Op het aankomststation kan de bagage binnen 24 uur worden afgehaald.

ICE International

Helaas hebben NS en DB verschillende regels voor het vervoer van (vouw)fietsen:

Op ICE trajecten binnen Nederland en de grensoverschrijdende trajecten via Emmerich gelden de volgende bepalingen:

 • ICE reizigers met een NS binnenland kaartje mogen onverpakte vouwfietsen meenemen.
 • ICE reizigers met een internationaal ticket mogen verpakte vouwfietsen meenemen, maar geen onverpakte.
 • ICE reizigers mogen geen gewone fietsen mee nemen ook niet als ze gedemonteerd en verpakt zijn tenzij ze geheel in een koffer van niet groter dan 85 cm zijn gestopt.

Op ICE trajecten in het Duitse binnenverkeer geldt:

 • Vouwfietsen of gewone fietsen worden uitsluitend als handbagage toegelaten in de ICE, mits gedemonteerd en verpakt in een speciale fietshoes met maximale afmetingen 120 cm x 90 cm.

Intercity Berlijn

Het is toegestaan om een fiets mee te nemen in Intercity Berlijn. Daarvoor heeft u een internationaal fietsticket nodig à € 12 per enkele reis. Daarnaast is een reservering voor uw fiets verplicht. Hiervoor betaalt u € 4 per enkele reis. U kunt maximaal één fiets per persoon meenemen. Ook een vouwfiets is toegestaan. Deze dient ingeklapt en verpakt te zijn. Een vouwfiets moet boven of onder de zitplaats, of op het balkon geplaatst worden. Voor een vouwfiets hoeft u geen reservering te maken.

City Night Line

Het is toegestaan om fietsen mee te nemen op de City Night Line. U betaalt € 12 voor een internationaal fietskaartje enkele reis. Reserveren is gratis maar verplicht. De fiets wordt geplaatst in een ligrijtuig met bagage-afdeling. Er zijn per City Night Line (Amsterdam – München, Amsterdam – Zürich) maximaal 2 tandemplaatsen te reserveren. Zodra één tandemplaats gereserveerd wordt, zal het overgebleven aantal vrije fietsplaatsen verminderd zijn met twee fietsplaatsen.

Let op: Bij een tandemreservering zijn nog wel 2 fietskaarten vereist.

Kopen en reserveren van een fietskaartje

Indien u gaat reizen met een fiets dan kunt u deze reis vooralsnog niet online reserveren. U kunt terecht bij NS International Service Center , de NS International-balie bij de Ticket- en Servicewinkels op de grotere stations of uw reisagent voor het boeken van uw treinreis met fiets.

Heeft u vragen, dan kunt u bellen met NS International Service Center op 030-2300023.

Terug naar boven

Fietsen in Parijs

Parijs is ideaal te ontdekken per fiets. Duizenden fietsen staan voor u klaar op 750 plekken door de hele stad.

Lees meer

Fietsen naar en van een NS International-station

De fiets is dé ideale manier om naar of van een station te reizen. Op elk NS International-station bieden wij u daarom verschillende fietsservices aan.

Lees meer

 

 

sluiten
sluiten

Notificatie

sluiten

Deze versie van Internet Explorer wordt niet meer ondersteund

Sluiten

Mogelijk werken sommige pagina's niet zoals gewenst.<br />Download voor een betere ervaring gratis een van de onderstaande browsers.

Selecteer en download een browser:

Notificatie

Sluiten

NS International verkoopt online een groot assortiment reizen vertrekkend vanuit Nederland naar het buitenland (enkele- en retourreizen) en reizen vanuit het buitenland naar Nederland (enkele- en retourreizen), en een beperkt aantal routes vanuit het buitenland naar een (ander) buitenland (enkele- en retourreizen). Overige reizen kunt u telefonisch reserveren via onze afdeling Telesales (0900-9296, euro0,35 p.m.) en aan de balies in de Tickets- en Servicewinkels op de (middel-)grote stations.

Notificatie

Sluiten

U kunt geen binnenlandse treinreis boeken op NSInternational.nl, m.u.v. de Intercity direct tussen Amsterdam Centraal en Breda. U kunt overige binnenlandse reizen boeken via NS.nl NS.nl

Notificatie

Sluiten

Het is niet mogelijk om meer dan 3 kortingskaarten te selecteren.

Notificatie

Sluiten

Deze korting is niet geldig in combinatie met een of meer van de al geselecteerde kortingskaarten

Notificatie

Sluiten

Notificatie

Sluiten

Mijn boekingen

Sluiten

Uw reis bekijken, wijzigen, annuleren.

Mijn boekingen

Sluiten

Uw reis bekijken, wijzigen, annuleren.

U kunt max. 3 kortingskaarten selecteren
 • Opslaan
 • Kies hier uw kortingskaarten en abonnementen.

  Let op: bij een leeftijd onder 12 jaar vervallen de kortingskaarten en geselecteerde abonnementen

  De door u gekozen combinatie komt niet in aanmerking voor weekendkorting.

  U kunt verder gaan of een eerdere vertrektijd kiezen.

 • Annuleer
 • Ga verder
 • Uw gegevens

  sluiten

  Gegevens geadresseerde:  Wijzig datum

  Sluiten

  Let op

  Lorem ipsum dolor sit amet...

  Geen zoekresultaten gevonden

  Sluiten

  We konden"{name}" niet vinden.
  Kies een bestemming uit de lijst.

  Een moment geduld aub

  s