ÖBB Nightjet

 • Reizen terwijl u slaapt
 • Veilig en voordelig naar de mooiste bestemmingen
 • Gereserveerde zit-, lig- of slaapplaatsen
 • Tickets

  ÖBB Nightjet

  Reist u naar München of verder door naar Oostenrijk? Bespaar uzelf waardevolle tijd en kostbare hotels. Vertrek in de vroege avond vanuit Amsterdam naar Düsseldorf en stap over op de nieuwe nachttrein van de Oostenrijkse Spoorwegen: de ÖBB Nightjet. In de ochtend komt u fit en uitgeslapen op uw bestemming aan.

  Boeken

  U kunt uw tickets voor ÖBB Nightjet boeken vanaf 180 dagen voor vertrek. Boek zo vroeg mogelijk, want de voordeligste tarieven zijn vaak snel uitverkocht.

  Reizen

  Nadat u om 18.37 uur uit Amsterdam bent vertrokken met ICE International, stapt u om 20.54 uur in Düsseldorf over op de ÖBB Nightjet. Deze nachttrein gaat niet alleen naar München, Kufstein, Wörgl en Innsbruck, maar ook naar Passau, Linz en Wenen.

  Tip: om over te stappen op Düsseldorf Hbf moet u op hetzelfde perron aan de overzijde zijn. De overstaptijd bedraagt 8 minuten. U kunt ook een trein eerder nemen om 16.35 uur met als aankomsttijd 18.46 uur. Voldoende tijd voor bijvoorbeeld een maaltijd in de stad. Uw bagage kunt u in een kluis op het station zetten.

  Reserveringsplicht

  Voor ÖBB Nightjet bent u verplicht een plaats te reserveren in het type accommodatie dat u wenst. Zorg er wel voor dat u binnen 15 minuten na vertrek op uw gereserveerde plaats bent. Daarna vervalt uw recht op de plek en kan deze aan iemand anders worden toegewezen.

  Paspoort

  De slaapwagencontroleur bewaart uw paspoort en tickets tijdens de reis. Voordat u de trein verlaat krijgt u uw reisdocumenten retour.

 • Trein

  Soorten accommodatie City Night Line

  Aan boord van City Night Line heeft u de keuze uit twee verschillende typen accommodatie. De trein beschikt over ligrijtuigen met 5-persoonscompartimenten en een slaaprijtuig met 1-, 2- of 3-persoonscompartimenten.

  • Ligplaats: Gedeelde ligaccommodaties 2e klas, te boeken voor 5 personen. Indien u met minder dan 5 personen in 1 compartiment wenst te reizen en niet wenst dat u met voor u onbekende passagiers in het compartiment ligt, dan raden wij u aan om 5 tickets te boeken. Deze extra tickets boekt u als Standaard tarief. De extra tickets zijn alleen te boeken via de telefoon of de service balie.
  • Slaapplaatsen: 1-, 2- of 3 persoons compartimenten, Economy (2e klas) en Deluxe (1e klas)
  • Zitplaatsen: Aan City Night Line zijn drie reguliere Intercity rijtuigen (2e en 1e klas) gekoppeld. In deze rijtuigen vindt u enkel zitplaatsen en geen slaapplaatsen.

  Zoek treintickets

  Voorkeur aangeven

  Specifieke voorkeuren - zoals het bestellen van een boven- of onderbed - kunt u doorgeven bij het telefonisch boeken via 030-2300023.

  Damescompartiment

  Vrouwelijke reizigers kunnen een plaats in een speciaal damescompartiment reserveren. Plaatsen in een damescompartiment zijn alleen telefonisch via 030-2300023 of bij de balie te boeken.

  ligrijtuigen CNL

  Ligrijtuigen (2e klas)

  Gedeelde ligaccommodaties, te boeken voor 5 personen. Indien u met minder dan 5 personen in 1 compartiment wenst te reizen en niet wenst dat u met voor u onbekende passagiers in het compartiment ligt, dan raden wij u aan om 5 tickets te boeken. De extra tickets (voor de plaatsen die u niet gebruikt) boekt u als Standaard tarief. U dient de slaapplekken zelf gereed te maken (beddengoed is in uw compartiment aanwezig).

  slaaprijtuigen CNL

  Slaaprijtuig Economy (2e klas) - Slaaprijtuig Deluxe (1e klas)

  • Een slaaprijtuig bestaat uit 1-, 2- of 3-persoonscompartimenten
  • Elk compartiment beschikt over een eigen wastafel met warm en koud water, het geboekte aantal bedden en een zitgelegenheid (alleen in de Deluxe slaaprijtuigen)
  • Toiletten, extra wasgelegenheid en douches zijn aanwezig op de gang
  • De Deluxe compartimenten beschikken over een eigen douche en wc
  • Uw bed wordt gereed gemaakt door de crew, die u ook verwelkomt met een flesje mineraalwater voor het slapen gaan en u ’s morgens wekt met een ontbijtje

  *Kies voor Deluxe-accommodatie door reizen in 1e klas te selecteren tijdens het boeken.

 • Wenen - Warschau

  Nachttrein naar Wenen, Milaan en Warschau

  Tickets naar Milaan en Warschau kunt u kopen aan de balie of telefonisch via 030-2300023. Wenen kunt u wél online boeken.

  Wenen

  De nachttrein naar Wenen rijdt vanaf Keulen. U bereikt Keulen met ICE International via Amsterdam.

  Zoek treintickets Wenen

  Milaan

  Milaan is te bereiken via één overstap.

  Raadpleeg de internationale reisplanner voor het volledige overzicht.

  Warschau

  Warschau is te bereiken via een overstap in Keulen of Berlijn.

  Raadpleeg de internationale reisplanner voor het volledige overzicht.

 • München - Innsbruck

  City Night Line naar München en Innsbruck

  Met City Night Line kunt u naar München en Innsbruck reizen vanaf € 49 (enkele reis, 2e klas)! Daar kunt u overstappen op treinen naar andere bestemmingen in Oostenrijk, Zwitserland en Italië. U kunt vele bestemmingen online boeken of telefonisch via 030-2300023.

  Zoek treintickets

  Dienstregeling

  Elke dag vertrekt er een trein naar München vanaf Amsterdam Centraal. Tijdens de winterperiode rijdt City Night Line op vrijdagen door naar Innsbruck en op zaterdagen vanaf Innsbruck rechtstreeks naar Amsterdam. De trein vertrekt om 20:31 uur vanuit Amsterdam Centraal. Naast Amsterdam kunt u ook in Utrecht en Arnhem opstappen.

  Plan uw reis

  Vertrekstations

  U kunt vanaf drie stations in Nederland vertrekken met City Night Line:

  • Amsterdam Centraal
  • Utrecht Centraal
  • Arnhem

  Download de routekaart City Night Line naar München en Innsbruck

 • Zürich

  Met City Night Line naar Basel en Zürich

  Met City Night Line reist u al vanaf € 49 enkele reis, 2e klas naar Basel en Zürich. De trein vertrekt dagelijks vanuit Amsterdam Centraal om 20.31 uur, maar u kunt ook in Utrecht en Arnhem opstappen. U kunt online een ticket boeken of telefonisch via 030-2300023.

  Zoek treintickets

  Vertrekstations

  • Amsterdam Centraal
  • Utrecht Centraal
  • Arnhem
 • Berlijn - Praag

  Met City Night Line naar Berlijn en Praag

  Met City Night Line reist u vanaf € 68 (enkele reis, zitplaats 2e klas) naar Berlijn en Praag. Uw reis met City Night Line naar Berlijn en Praag kunt u tot 3 maanden vooruit online boeken.

  Zoek treintickets

  Dienstregeling

  Via Oberhausen reist u met City Night Line naar Berlijn en Praag. Uw aanreis naar Oberhausen kunt u maken met ICE International. Met ICE International reist u comfortabel naar Oberhausen en stapt u over op de nachttrein.

  Het is ook mogelijk om in Duisburg en Keulen op de City Night Line te stappen. In onze reisplanner vindt u de voor u meest geschikte aanreis.

  Plan uw reis

City Night Line en EuroNight

Veilig betalen met

Boek uw treinticket

X
X

Mis geen enkele aanbieding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang als eerste de beste aanbiedingen.

Onze topbestemmingen

Vanaf € 35
Eifeltoren Parijs

Parijs

De stad van de liefde, kunst én de mode. U verveelt zich nooit!

Vanaf € 29
Lille aan het water

Lille

Schitterende oude binnenstad met sterke Vlaamse invloeden.

Vanaf € 39
Berlijn stad

Berlijn

Levendig en veelzijdig: een oude stad in een modern jasje.

Vanaf € 29
Brussel vlag

Brussel

Zo dichtbij en er toch even helemaal tussenuit!

Vanaf € 19
Düsseldorf vanaf het water

Düsseldorf

Modestad met een rijke historie en bruisend nachtleven.

Vanaf € 19
Keulen brug nacht

Keulen

Stad vol kunst, architectuur en theater. Reistijd v.a. 2:38 uur.

Vanaf € 39
Frankfurt stad

Frankfurt

Zakenstad met veelzijdig karakter: reistijd v.a. 3:46 uur.

Vanaf € 29
Toren antwerpen

Antwerpen

Een levendige stad waar de ware Bourgondiër zich thuis voelt.

Vanaf € 49
Overzicht Londen

Londen

Volop historie, cultuur en winkels. Londen bruist dag en nacht.

Hulp nodig?