Intercity Brussel, 2016

Intercity Brussel

 • Koop uw ticket online, via uw mobiel of op het station
 • Instappen wanneer het u uitkomt
 • Altijd voor dezelfde prijs
 • Dienstregeling
  Moeder en dochter in Intercity Brussel, 2016 title=

  Intercity Brussel Dienstregeling

  Intercity Brussel is de internationale Intercity die dagelijks 16 keer van en naar België rijdt. Tijdens uw reis wordt u van alle gemakken voorzien, zodat u heerlijk kunt ontspannen in een comfortabele stoel. Bekijk de volledige dienstregeling tussen Amsterdam en Brussel.

  Aansluiting op Intercity Brussel

  Vanuit diverse stations in Nederland vindt u aansluiting op Intercity Brussel. Zo reist u vanaf Utrecht met slechts één overstap in Rotterdam met de internationale Intercity naar België. Reist u vanuit Maastricht, dan kunt u met een overstap in Luik ieder uur naar Brussel reizen en onder andere ook naar Gent en Brugge.

  Plan uw reis met de reisplanner.

 • Prijzen
   title=

  Intercity Brussel Prijzen

  De prijzen van de treintickets van Intercity Brussel staan vast en zijn niet afhankelijk van het moment van boeken of de beschikbaarheid van de tickets. Ook last-minute kunt u dus nog voor hetzelfde tarief reizen!

  Zoek treintickets

  Vaste kortingstarieven Intercity Brussel

  • Regulier ticket: Bij het boeken van een ticket kiest u wel een tijd, u kunt echter elke trein nemen op de dag van geldigheid.
  • Superdagretour: Reist u op dezelfde dag heen en terug? Reis dan voordelig met een Superdagretour! U reist dan met 30% korting in België en 40% korting in Nederland ten opzichte van het standaard tarief! Reizen is toegestaan van maandag tot en met vrijdag na 9.00 uur en in het weekend, op bepaalde feestdagen en in juli/augustus de gehele dag.
  • Weekendretour: Met een Weekendretour profiteert u van 40% korting wanneer u binnen hetzelfde weekend reist. De heenreis kan op vrijdag, zaterdag of zondag gemaakt worden, de terugreis op zaterdag of zondag. Beide zonder tijdsbeperkingen. Op bepaalde feestdagen wordt het weekendretour verlengd met een aantal dagen.
   Lees meer
  • Jongerenticket: Jongeren tot en met 25 jaar kunnen reizen met 35% korting. Reizen is toegestaan van maandag tot en met vrijdag na 9.00 uur en in het weekend, op bepaalde feestdagen en in juli/augustus de gehele dag.
 • Tickets
   title=

  Intercity Brussel Tickets

  Het grote voordeel van reizen met Intercity Brussel is dat het allemaal precies zo gaat als met de reguliere Intercity binnen Nederland.

  • Reizen zonder reservering
  • Instappen wanneer u wilt
  • Altijd dezelfde prijs voor een ticket

  Let op - Ondanks dat u bij het online boeken van een ticket een tijd dient aan te geven, is het niet verplicht om ook op deze tijd te reizen. Houd u er wel rekening mee dat voor een aantal kortingstarieven een 09.00 uur grens geldt.

  Uw ticket is ook geldig in de Intercity direct

  Reizigers met een Intercity Brussel ticket mogen op het traject Amsterdam-Rotterdam ook gebruikmaken van de Intercity direct. U heeft dan geen Toeslag nodig, uw internationale vervoerbewijs voor Intercity Brussel is voldoende.

  Reizen naar Brussels Airport

  In 2012 is er in België een nieuw spoor gerealiseerd. Dit spoor zorgt voor betere verbinding van Brussels Airport - Zaventem met Antwerpen en Luik. Om dit project te kunnen realiseren betalen reizigers met bestemming Brussel Airport - Zaventem een toeslag van € 5,30.

  Als u online een ticket koopt, is de prijs inclusief de toeslag.
  Als u niet online heeft geboekt, kunt u deze extra toeslag ook telefonisch of aan de balies kopen. Tenslotte heeft u ook de mogelijkheid om bij aankomst op Brussels Airport de toeslag in de desbetreffende automaten op de perrons aan te schaffen.

  Reizen vanaf Roosendaal of Maastricht

  Als u naar België reist vanaf Roosendaal of Maastricht, dan kunt u ook met een tarief van NMBS Mobility reizen.

  Deze tarieven zijn in Roosendaal en Maastricht via de NMBS automaten verkrijgbaar, kijk voor mee informatie op www.nmbs.be.

 • Klassen
   title=

  Klassen in Intercity Brussel

  Intercity Brussel telt twee reisklassen: 1e klas en 2e klas. In de 1e klas profiteert u van extra voordelen, zoals meer comfort en extra beenruimte.

  Reis comfortabel 1e klas

  • Meer beenruimte
  • Bredere stoelen
  • Toegang tot NS International Lounges op Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal
 • Abonnementen
  Intercity Brussel, 2016 title=

  Abonnementen Intercity Brussel

  NS-Grensabonnement - voor frequent reizen

  Als u frequent tussen Nederland en België reist, dan is het NS-Grensabonnement in combinatie met een Belgisch abonnement misschien iets voor u. Met het Grensabonnement kunt u voor een vast bedrag per maand of jaar onbeperkt reizen op een vast traject in Nederland tot de grens met België.

  • Het Grensabonnement staat op uw OV-chipkaart.
  • U opent de poortjes met uw OV-chipkaart, maar u checkt niet in. Inchecken is ook niet nodig, omdat u in België niet kunt uitchecken
  • Bij controle moet u zowel uw Grensabonnement als uw buitenlands abonnement laten zien

  Meer informatie Grensabonnement

  Kijk voor meer informatie over het Grensabonnement tot Roosendaal Grens en aanschaf op www.ns.nl of neem contact op met onze Klantenservice via 0900-8301 (0,10 per minuut, maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur). Belt u vanuit het buitenland dan kunt u ons bereiken via 0031-30-7515134.

  Aansluitend abonnement

  Voor het Belgische deel van uw traject zijn er diverse NMBS-abonnementen die aansluiten op het NS-Grensabonnement. De Nettreinkaart is geldig voor het gehele Belgische net en sluit daarmee automatisch aan. Kijk voor meer informatie over abonnementen in België op www.nmbs.be.

  Grensabonnement Roosendaal

  Reist u met een grensabonnement bij Roosendaal? Tot voor kort verkocht NS tijdelijk op de stations van Roosendaal en Maastricht een beperkt assortiment NMBS tickets: losse kaartjes tegen binnenlandse NMBS-tarief maar ook een maandabonnement Roosendaal grens-Antwerpen voor de forensen die via Roosendaal regelmatig naar het buitenland gaan. NMBS heeft zelf kaartautomaten geplaatst op Roosendaal, Maastricht en Maastricht Randwyck en daarmee werd het overbodig om deze service aan de balie te blijven verlenen. Nu koopt u daarom uw grensabonnement via NMBS. Voor een eerste maal dient een NMBS abonnement aangevraagd te worden (Mobib). Vervolgens kan het product opgehaald worden via internet of de kaartautomaat van NMBS. Betaling bij de NMBS-automaat is ook mogelijk met Nederlandse bankpassen.

  NS-abonnement - voor incidenteel reizen

  Reist u slechts af en toe naar België en heeft u een NS-abonnement? Dan adviseren wij om online een internationaal vervoerbewijs aan te schaffen voor uw gehele treinreis. Dat wil zeggen: vanaf uw opstapstation in Nederland tot uw eindbestemming in België.

  Korting

  Een NS-abonnement of OV Studentenreisproduct geeft veelal korting op het binnenlandse gedeelte van uw internationale reis. Deze korting wordt, wanneer u bij boeking aangeeft dat u een NS-abonnement heeft, verrekend in de prijs van uw internationale ticket. De meest snelle en eenvoudige manier is om online te boeken.

  Meer informatie NS Abonnement

  Uw NS-abonnement vormt samen met het internationale vervoerbewijs uw geldige reisrecht. Bij controle dient u deze allebei te laten zien. Bij het maken van een internationale reis checkt u niet in en uit met uw NS-abonnement, maar opent u de poortjes met het internationale vervoerbewijs. Kijk voor meer informatie over abonnementen in Nederland op www.ns.nl.

  Kortingspercentages internationaal reizen

  Afhankelijk van het NS-abonnement en het tijdstip van reizen krijgt u 40% of 100% korting op het Nederlandse deel van het traject. Voor het Belgische traject kunt u uw ticket met korting kopen indien u in het bezit bent van de 50% Verminderingskaart (bijvoorbeeld Kaart Grote Gezinnen en Kaart Verhoogde Tegemoetkoming).

  Internationaal reizen met een OV-chipkaart

  Klik hier voor meer informatie over een internationale reis met het NS-Grensabonnement.
  Klik hier voor meer informatie over een internationale reis met de overige NS-abonnementen.

 • Aan boord
  Stedentrip in Intercity Brussel, 2016 title=

  Aan boord van Intercity Brussel

  Tijdelijk Belgische rijtuigen op Intercity Brussel

  Vanaf zondag 1 mei 2016 rijdt Intercity Brussel een aantal ritten per dag met Belgische treinstellen. Dit is tijdelijk: Door de inzet van deze Belgische rijtuigen kunnen de eigen NS intercity rijtuigen naar de werkplaats van NedTrain in Haarlem. Daar worden ze geschikt gemaakt voor het rijden over de HSL. Om over de HSL te mogen rijden moeten rijtuigen voldoen aan extra eisen die niet gelden voor het reguliere spoor. Ook krijgen de rijtuigen een fris nieuw interieur.

  Lounges

  Heeft u een 1e klas-ticket, dan kunt u in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam met een gratis drankje aangenaam verblijven in de NS International Lounge.

  Stopcontacten

  Er bevinden zich stopcontacten in de 1e klas, meestal in het plafond boven de stoelen.

  Bagage

  Het wordt reizigers aangeraden uitsluitend de bagage mee te nemen die ze makkelijk kunnen dragen en in de daartoe voorziene ruimten opbergen. Bagage van geringe omvang kan boven de zitplaatsen in de bagagerekken geplaatst worden en voor de meer omvangrijke bagage zijn er speciaal ingerichte ruimten tussen de zitplaatsen.

  Fiets meenemen

  Het is toegestaan om een fiets mee te nemen in de reguliere treinen tussen Amsterdam en Brussel. Daarvoor heeft u een internationaal fietsticket nodig à € 12 per enkele reis. Deze kunt u kopen in de NS-kaartautomaat en aan de balie van de Ticket & Service winkels in de stations.

  Reizen met een mobiliteitsbeperking

  • Rolstoelplaatsen bevinden zich bij Intercity Brussel vrijwel altijd in het midden van de trein
  • Begeleiders van reizigers met een OV-begeleiderskaart reizen binnen Nederland gratis mee met Intercity Brussel. Ook internationaal mogen zij gratis meereizen, als ze beschikken over een vervoersbewijs. Deze is gratis verkrijgbaar bij de balie in de Ticket & Service winkels in de stations.
  • Om in de trein – maar ook in de liften en op de verrijdbare bruggen – te passen, mag een rolstoel maximaal 150 x 85 cm. (buitenmaten) zijn
  • U en uw rolstoel mogen samen niet meer wegen dan 250 kilogram
  • Vraag assistentie bij het in- en uitstappen aan via telefoonnummer: 030-235 78 22 (07.00 – 23.00 uur)

  Huisdieren meenemen

  Op de meeste treinen kunt u uw huisdier meenemen. Hieraan zijn in bepaalde gevallen voorwaarden verbonden. Lees meer over huisdier mee in de trein.

  Reizen met kinderen

  Wat kost reizen met kinderen? Kan de kinderwagen mee? Mogen kinderen rondlopen en spelen? Lees voor een zorgeloze reis alle praktische informatie over reizen met kinderen.

Intercity Brussel

Veilig betalen met

Boek uw treinticket

X
X

Waarom NSInternational.nl?

 • Vele Europese bestemmingen online te boeken
 • Nederlandse klantenservice
 • Online geen reserveringskosten
 • Veilig en gemakkelijk online betalen
Vanaf € 35
Eifeltoren Parijs

Parijs

De stad van de liefde, kunst én de mode. U verveelt zich nooit!

Vanaf € 29
Lille aan het water

Lille

Schitterende oude binnenstad met sterke Vlaamse invloeden.

Vanaf € 39
Berlijn stad

Berlijn

Levendig en veelzijdig: een oude stad in een modern jasje.

Vanaf € 20
Düsseldorf vanaf het water

Düsseldorf

Modestad met een rijke historie en bruisend nachtleven.

Vanaf € 20
Keulen brug nacht

Keulen

Stad vol kunst, architectuur en theater. Reistijd v.a. 2:38 uur.

Vanaf € 59
Overzicht Londen

Londen

Volop historie, cultuur en winkels. Londen bruist dag en nacht.

Vanaf € 29
Brussel vlag

Brussel

Zo dichtbij en er toch even helemaal tussenuit!

Vanaf € 40
Frankfurt stad

Frankfurt

Zakenstad met veelzijdig karakter: reistijd v.a. 3:46 uur.

Vanaf € 29
Toren antwerpen

Antwerpen

Een levendige stad waar de ware Bourgondiër zich thuis voelt.

Vanaf € 59
Overzicht Londen

Londen

Volop historie, cultuur en winkels. Londen bruist dag en nacht.

Vanaf € 35
Eifeltoren Parijs

Parijs

De stad van de liefde, kunst én de mode. U verveelt zich nooit!

Hulp nodig?