Intercity Brussel

Intercity Brussel

 • Dienstregeling

  Intercity Brussel Dienstregeling

  De Intercity Brussel rijdt op de hogesnelheidslijn via Breda naar Antwerpen en Brussel. Voor reizigers uit Amsterdam en Schiphol levert dit een aanzienlijke reistijdwinst op. De verbinding via Breda zorgt ervoor dat België ook voor reizigers uit het zuiden van Nederland goed per trein te bereiken is. Den Haag behoudt vier keer per dag een rechtstreekse verbinding met Brussel. Tegelijkertijd met het rijden over de hsl zullen ook de tarieven van Intercity Brussel vereenvoudigd worden.
  Bekijk de volledige dienstregeling tussen Amsterdam en Brussel.
  Let op: Hierin staan ook andere treinen die richting België rijden zoals Thalys.

  Aansluiting op Intercity Brussel

  Vanuit diverse stations in Nederland vindt u aansluiting op Intercity Brussel. Zo reist u vanaf Utrecht met slechts één overstap in Rotterdam met de internationale Intercity naar België. Vanuit Brabant reist u met een gemakkelijke overstap in Breda comfortabel naar de Belgische bestemmingen.

  Plan uw reis met de reisplanner

 • Prijzen

  Prijzen voor Intercity Brussel

  Er zijn twee soorten tarieven. Het moment van boeken en reizen bepaalt de hoogte van de prijs. Uw ticket geeft u toegang tot elke trein op de gekozen dag van vertrek. U kunt geen zitplaats reserveren.
  Zoek treintickets

  De Early Bird: het laagste tarief

  Early Bird Week
  (ma-do)
  Early Bird Weekend
  (vr-zo)
  100% korting
  icm Early Bird week
  100% korting
  icm Early Bird weekend
  Amsterdam - Antwerpen € 20 € 26 € 5,50 € 7
  Rotterdam - Antwerpen € 13 € 17 € 5,50 € 7
  Breda - Antwerpen € 9 € 11 € 5,50 € 7

  Early Bird Week
  (ma-do)
  Early Bird Weekend
  (vr-zo)
  100% korting
  icm Early Bird week
  100% korting
  icm Early Bird weekend
  Amsterdam - Brussel € 25 € 33 € 10,50 € 14
  Rotterdam - Brussel € 18 € 24 € 10,50 € 14
  Breda - Brussel € 14 € 18 € 10,50 € 14

  Het Flex tarief

  Flex tarief 40% korting abonnement 100% korting abonnement
  Amsterdam - Antwerpen € 36,40 € 25,80 € 9,80
  Rotterdam - Antwerpen € 23,40 € 18 € 9,80
  Breda - Antwerpen € 14,20 € 12,40 € 9,80

  Flex tarief 40% korting abonnement 100% korting abonnement
  Amsterdam - Brussel € 46,80 € 25,80 € 20,20
  Rotterdam - Brussel € 33,80 € 28,40 € 20,20
  Breda - Brussel € 24,60 € 22,80 € 20,20

  Kinderen reizen gratis

  Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen gratis mee met een volwassene (max 4 kinderen per volwassene) als u online een ticket boekt.

  Uw ticket is ook geldig in de Intercity direct

  Reizigers met een Intercity Brussel ticket mogen op het traject Amsterdam-Rotterdam ook gebruikmaken van de Intercity direct. U heeft dan geen Toeslag nodig, uw internationale vervoerbewijs voor Intercity Brussel is voldoende.

  Reizen naar Brussels Airport - Zaventem

  In 2012 is er in België een nieuw spoor gerealiseerd. Dit spoor zorgt voor betere verbinding van Brussels Airport - Zaventem met Antwerpen en Luik. Om dit project te kunnen realiseren betalen reizigers met bestemming Brussel Airport - Zaventem een toeslag.

  Deze toeslag is bij uw ticket inbegrepen.

  Reizen vanaf Roosendaal of Maastricht

  Als u naar België reist vanaf Roosendaal of Maastricht, dan kunt u ook met een tarief van NMBS Mobility reizen.
  Deze tarieven zijn in Roosendaal en Maastricht via de NMBS automaten verkrijgbaar, kijk voor mee informatie op www.nmbs.be.
 • Klassen

  Klassen in Intercity Brussel

  Intercity Brussel telt twee reisklassen: 1e klas en 2e klas. In de 1e klas profiteert u van extra voordelen, zoals meer comfort en extra beenruimte.

  Reis comfortabel 1e klas

  • Meer beenruimte
  • Bredere stoelen
  • Toegang tot NS International Lounges op Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal

 • Abonnementen

  Abonnementen Intercity Brussel

  • Het Grensabonnement staat op uw OV-chipkaart.
  • U opent de poortjes met uw OV-chipkaart, maar u checkt niet in. Inchecken is ook niet nodig, omdat u in België niet kunt uitchecken
  • Bij controle moet u zowel uw Grensabonnement als uw buitenlands abonnement laten zien

  Meer informatie Grensabonnement

  Kijk voor meer informatie over het Grensabonnement tot Hazeldonk Grens of Roosendaal Grens en aanschaf op www.ns.nl of neem contact op met onze Klantenservice via 0900-8301 (0,10 per minuut, maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur). Belt u vanuit het buitenland dan kunt u ons bereiken via 0031-30-7515134.

  Aansluitend abonnement

  Voor het Belgische deel van uw traject zijn er diverse NMBS-abonnementen die aansluiten op het NS-Grensabonnement. De Nettreinkaart is geldig voor het gehele Belgische net en sluit daarmee automatisch aan. Kijk voor meer informatie over abonnementen in België op www.nmbs.be.

  NS-abonnement - voor incidenteel reizen

  Reist u slechts af en toe naar België en heeft u een NS-abonnement? Dan adviseren wij om online een internationaal vervoerbewijs aan te schaffen voor uw gehele treinreis. Dat wil zeggen: vanaf uw opstapstation in Nederland tot uw eindbestemming in België.

  Korting

  Een NS-abonnement of OV Studentenreisproduct geeft veelal korting op het binnenlandse gedeelte van uw internationale reis. Deze korting wordt, wanneer u bij boeking aangeeft dat u een NS-abonnement heeft, verrekend in de prijs van uw internationale ticket. De meest snelle en eenvoudige manier is om online te boeken.

  Meer informatie NS Abonnement

  Uw NS-abonnement vormt samen met het internationale vervoerbewijs uw geldige reisrecht. Bij controle dient u deze allebei te laten zien. Bij het maken van een internationale reis checkt u niet in en uit met uw NS-abonnement, maar opent u de poortjes met het internationale vervoerbewijs. Kijk voor meer informatie over abonnementen in Nederland op www.ns.nl.

  Kortingspercentages internationaal reizen

  Afhankelijk van het NS-abonnement en het tijdstip van reizen krijgt u 40% of 100% korting op het Nederlandse deel van het traject. Voor het Belgische traject kunt u uw ticket met korting kopen indien u in het bezit bent van de 50% Verminderingskaart (bijvoorbeeld Kaart Grote Gezinnen en Kaart Verhoogde Tegemoetkoming).

 • Aan boord

  Aan boord van Intercity Brussel

  Lounges

  Heeft u een 1e klas-ticket, dan kunt u in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam met een gratis drankje aangenaam verblijven in de NS International Lounge.

  Stopcontacten

  Er bevinden zich stopcontacten in de 1e klas, meestal in het plafond boven de stoelen.

  Bagage

  Het wordt reizigers aangeraden uitsluitend de bagage mee te nemen die ze makkelijk kunnen dragen en in de daartoe voorziene ruimten opbergen. Bagage van geringe omvang kan boven de zitplaatsen in de bagagerekken geplaatst worden en voor de meer omvangrijke bagage zijn er speciaal ingerichte ruimten tussen de zitplaatsen.

  Fiets meenemen

  Het is toegestaan om een fiets mee te nemen in de reguliere treinen tussen Amsterdam en Brussel. Daarvoor heeft u een internationaal fietsticket nodig à € 12 per enkele reis. Deze kunt u kopen in de NS-kaartautomaat en aan de balie van de Ticket & Service winkels in de stations. Er zijn slechts 4 plaatsen per trein beschikbaar voor een fiets, dat betekent dat er mogelijk geen plaats meer is voor uw fiets, en u dus een volgende Intercity Brussel moet nemen.

  Reizen met een mobiliteitsbeperking

  • Rolstoelplaatsen bevinden zich bij Intercity Brussel vrijwel altijd in het midden van de trein
  • Begeleiders van reizigers met een OV-begeleiderskaart reizen binnen Nederland gratis mee met Intercity Brussel. Ook internationaal mogen zij gratis meereizen, als ze beschikken over een vervoersbewijs. Deze is gratis verkrijgbaar bij de balie in de Ticket & Service winkels in de stations.
  • Om in de trein – maar ook in de liften en op de verrijdbare bruggen – te passen, mag een rolstoel maximaal 150 x 85 cm. (buitenmaten) zijn
  • U en uw rolstoel mogen samen niet meer wegen dan 250 kilogram
  • Vraag assistentie bij het in- en uitstappen aan via telefoonnummer: 030-235 78 22 (07.00 – 23.00 uur)

  Geen lift en roltrap op Den Haag HS

  Als gevolg van het rijden over de HSL, zal Intercity Brussel op Den Haag HS op perron 1 aankomen en vertrekken. Dit perron beschikt niet over een lift of roltrap. Reizigers die afhankelijk zijn van deze faciliteiten worden geadviseerd om naar Rotterdam CS te reizen en daar in/ over te stappen op Intercity Brussel. Voor een passend reisadvies en/of assistentie bij het in- en uitstappen kunnen reizigers contact opnemen met NS Klantenservice: 030-235 78 22 (07.00 – 23.00 uur).

  Catering

  Op IC Brussel is Railcatering aanwezig. Hier kunt u terecht voor een beperkt assortiment warme- en koude dranken en wat snacks. Voor maaltijden verwijzen wij u graag naar het gevarieerde aanbod op de stations.

  Huisdieren meenemen

  Op de meeste treinen kunt u uw huisdier meenemen. Hieraan zijn in bepaalde gevallen voorwaarden verbonden. Lees meer over huisdier mee in de trein.

  Wifi

  Intercity Brussel is niet voorzien van Wifi.

  Reizen met kinderen

  Wat kost reizen met kinderen? Kan de kinderwagen mee? Mogen kinderen rondlopen en spelen? Lees voor een zorgeloze reis alle praktische informatie over reizen met kinderen.

Intercity Brussel

Veilig betalen met

Onze topbestemmingen

Vanaf € 35
Eiffeltoren Parijs

Parijs

De stad van de liefde, kunst én de mode. U verveelt zich nooit!

Vanaf € 25
Brussel vlag

Brussel

Zo dichtbij en er toch even helemaal tussenuit!

Vanaf € 39
Berlijn stad

Berlijn

Levendig en veelzijdig: een oude stad in een modern jasje.

Vanaf € 20
Keulen brug nacht

Keulen

Stad vol kunst, architectuur en theater. Reistijd v.a. 2:38 uur.

Vanaf € 20
Dusseldorf

Düsseldorf

Modestad met een rijke historie en bruisend nachtleven.

Vanaf € 40
Frankfurt stad

Frankfurt

Zakenstad met veelzijdig karakter: reistijd v.a. 3:46 uur.

Vanaf € 59
Overzicht Londen

Londen

Volop historie, cultuur en winkels. Londen bruist dag en nacht.

Vanaf € 20
Toren antwerpen

Antwerpen

Een levendige stad waar de ware Bourgondiër zich thuis voelt.