Eurostar trein naar Londen

Eurostar

 • Dienstregeling

  Dienstregeling Eurostar

  Eurostar is dé hogesnelheidstrein die dagelijks vanuit Brussel-Zuid naar Londen vertrekt. Vanaf Brussel rijdt Eurostar met 300 km/u tot de Kanaaltunnel. De 'oversteek' duurt slechts 21 minuten! 

  Reizen van Nederland naar Londen

  Als u naar Londen reist maakt u altijd 1 overstap op Brussel-Midi. Voor een goede aansluiting kiest u voor een aanreis met Thalys of Intercity Brussel. 

  Belangrijk is dat u minimaal 30 minuten voor vertrek van Eurostar incheckt. U heeft al vanaf 60 minuten voor vertrek van uw trein toegang tot de terminal.
  Lees meer over het overstappen en inchecken

  Reis met Eurostar naar Londen title=

  Eurostar rijdt op de volgende trajecten:

  • Rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam, 3x per dag
   Bekijk dienstregeling
  • Amsterdam - Brussel v.v.: dagelijks 2 verbindingen

  Eurostar van Amsterdam naar Brussel stopt niet in Schiphol Airport. 

  Aanreis Thalys Aanreis Intercity Brussel
  Vanaf prijs € 59 vanaf Amsterdam Centraal Vanaf prijs € 59 (prijs geldt vanaf elk station in Nederland)
  Reistijd Amsterdam-Londen 4.46 uur Reistijd Amsterdam - Londen 5.38 uur
  Stopt in Nederland op Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Meerdere stops in Nederland (Amsterdam Centraal, Schiphol, Rotterdam Centraal, Breda)
  4 maanden van tevoren boekbaar 6 maanden van tevoren boekbaar
 • Prijzen

  Prijzen Eurostar

  Met NS International reist u al vanaf € 59 van Nederland naar Londen en vanaf € 40 van Londen naar Nederland (rechtstreeks). Uw zitplaatsreservering is bij de prijs inbegrepen. Hoe eerder u boekt hoe voordeliger uw ticket. 

  De prijs is afhankelijk van

  Verbindingen met 1 overstap

  • Combinatie Thalys - Eurostar: vanaf € 59
  • Combinatie Intercity Brussel – Eurostar, inclusief aanreis vanaf elk station in Nederland: vanaf € 59

   Dit betaalt u per klasse:

   Klasse Prijs enkele reis (vanaf-tot)
   Standard € 59 - € 220
   Standard Premier € 99,50 - € 274
   Business Premier € 360

   Rechtstreekse verbinding Londen - Amsterdam

   Klasse Prijs enkele reis (vanaf-tot)
   Standard € 40 - € 205,50
   Standard Premier € 90,50 - € 228,50
   Business Premier € 299

   Vroeg boeken is voordelig reizen!

   • Boek zo vroeg mogelijk, u heeft dan de meeste kans op de laagste prijzen.
   • Reizen in de avonduren is vaak goedkoper.
   • Als u een weekend weg wilt, ga dan eens op za-zo-ma i.p.v. vr-za-zo.
   • Boek online en vermijd boekingskosten.

   Lees hier alle voordelig boeken tips

  • Tickets

   Eurostar tickets

   Thalys biedt verschillende tariefsoorten voor uw reis. Bekijk de tariefsoorten en de mogelijkheden hieronder.

   Standard Standard premier Business Premier
   Om te boeken voor € 40 per persoon per enkele reis + prijsverschil tot vertrektijd van de trein Om te boeken voor € 50 per persoon per enkele reis + prijsverschil tot vertrektijd van de trein Zonder kosten om te boeken tot vertrektijd van de trein
   Geen terugbetaling mogelijk Geen terugbetaling mogelijk Zonder kosten te annuleren tot vertrektijd van de trein

   Bekijk hier de volledige tariefinformatie van Eurostar 

   Voorverkooptermijn en zitplaatsreservering

   De rechtstreekse Eurostar van Londen naar Amsterdam is vanaf 20 februari bij NS International te boeken. U kunt vanaf 6 maanden voor vertrek uw ticket voor deze rechtstreekse Eurostar boeken. Hoe vroeger u boekt, hoe lager de prijs. Uw ticket is tevens uw zitplaatsreservering: u bent dus verzekerd van een zitplaats.

   Ook voor verbindingen IC Brussel-Eurostar met een overstap in Brussel-Zuid/Midi kunt u vanaf 6 maanden voor vertrek boeken.

   Verbindingen Thalys-Eurostar met een overstap op station Brussel-Zuid/Midi kunt u vanaf 4 maanden voor vertrek boeken.

   Maak gebruik van Intercity direct

   Reizigers met een internationaal ticket voor stoptreinen en Intercity’s naar Brussel-Zuid, kunnen op het traject Amsterdam-Rotterdam ook gebruikmaken van de Intercity direct. U hoeft dan geen toeslag te betalen, uw internationale vervoerbewijs voor Intercity Brussel is voldoende.

   Belangrijk: Houd voor het reizen met Intercity direct rekening met korte overstaptijden in Rotterdam. Hoewel de treinen op hetzelfde perron staan, kan de overstaptijd te kort zijn wanneer u bijvoorbeeld met veel bagage reist. De overstaptijd is 2 minuten.

   Tariefvoorwaarden Intercity Brussel i.c.m. Eurostar

   Tickets Intercity Brussel zijn geldig vanaf elk station in Nederland. Treintickets voor Intercity Brussel zijn i.c.m. Eurostar geldig vanaf elk station in Nederland. Dit betekent dat u vanaf elk station waar vandaan u vertrekt in Nederland, of u vanuit Groningen of Amsterdam vertrekt dezelfde prijs betaalt. 2e klas tickets kunt u boeken vanaf € 59 per enkele reis. Dit semi-flex tarief is om te ruilen maar niet te annuleren. Vanaf 6 maanden voor vertrek kunt u tickets boeken.

  • Klassen

   Klassen in Eurostar

   Bij het reizen met Eurostar naar en vanuit Londen kunt u kiezen uit 3 reisklassen: Standard, Standard Premier en Business Premier. Tussen Amsterdam/Rotterdam en Brussel kunt u alleen in Standard en Standard Premier reizen.

   Standard Standard Premier Business Premier
   ✓ Check-in tot 30 minuten voor vertrek ✓ Check-in tot 30 minuten voor vertrek ✓ Extra snelle check-in: tot 15 minuten voor vertrek
   ✓ In het barrijtuig, Café Métropole kunt u snack, drankjes en maaltijden kopen ✓ Een lichte maaltijd en drankjes opgediend aan uw zitplaats ✓ Heerlijke maaltijden aangepast aan het tijdstip van de dag, samengesteld door sterren-chef Raymond Blanc
   ✓ Omboeken mogelijk, hiervoor gelden omboekingskosten ✓ Veel beenruimte en comfortabele zitplaatsen ✓ Veel beenruimte en comfortabele zitplaatsen
   ✓ Gratis tijdschriften ✓ Gratis tijdschriften
   ✓ Omboeken mogelijk, hiervoor gelden omboekingskosten ✓ Volledige flexibiliteit om te reizen wanneer u wilt
   ✓ Gratis en onbeperkt uw ticket wijzigen en kosteloos annuleren
   ✓ Toegang tot de exclusieve Business Premier lounges van Eurostar

   Toegang tot de lounge

   Reizigers met het Business Premier -tarief en/of Loyaliteitskaart Railteam-partner hebben naast toegang tot onze eigen NS International Lounges ook toegang tot de lounge in de Eurostar-terminals in Brussel-Zuid en Londen St. Pancras International. De lounge is van alle gemakken voorzien: drankjes, snacks, comfortabele stoelen, gratis wifi, computers en telefoonopladers.

   In de Business Premier klasse kunt u genieten van een exclusieve maaltijd title=

  • Aan boord

   Aan boord van Eurostar

   Uw rijtuig vinden

   Op uw ticket staat uw rijtuignummer. Op het perron staat op een treinsamenstellingsposter of digitaal scherm aangegeven waar u kunt wachten om bij het juiste rijtuig in te stappen. Naast de Eurostar-deuren staan de rijtuignummers aangegeven, zo vindt u altijd eenvoudig uw rijtuig. In het rijtuig staan de stoelnummers duidelijk vermeld op de rand boven de stoelen.

   Onderaan de pagina over Eurostar kunt u de plattegronden vinden van de Eurostar treinen

   Mobiel bereik in de tunnel

   Ook in de tunnel kunt u bellen en gebruik maken van het internet (4g).

   Stopcontacten

   Er bevinden zich stopcontacten In de rijtuigen 5 en 14 van Standard en aan alle zitplaatsen van Standard Premier en Business Premier vindt u zowel Europese als Britse stopcontacten.

   Catering

   Eurostar heeft voor elke klasse een eigen cateringaanbod:

   • In de Business Premier klasse kunt u genieten van een menu van topkwaliteit, samengesteld in samenwerking met de bekende sterrenchef Raymond Blanc. De ingrediënten van de maaltijden zijn duurzaam geteelde seizoensproducten. In de treinen die vertrekken vóór 11 uur wordt ontbijt geserveerd. Dat betekent croissants, broodjes en koffiekoeken en een keuze tussen een warm ontbijt of fijne vleeswaren, yoghurt en fruit. Warme of koude dranken worden aan uw zitplaats geserveerd. U kunt genieten van zoveel heerlijke Lavazza-koffie als u maar lust. Als lunch en diner wordt er een driegangenmaaltijd geserveerd, met naar keuze een warme of koude hoofdmaaltijd. In de middagtreinen vanuit Londen kunt u genieten van een afternoon tea en op weg naar Londen van een café gourmand, met verschillende cakes en warme en koude gerechtjes. U kunt ook kiezen uit een grote selectie frisdranken en alcoholische dranken die aan uw zitplaats geserveerd worden. En voor wie wat te vieren heeft: natuurlijk is er champagne!
   • Kindermenu, speciale menu's: Kindermenu's en vegetarische menu's zijn tot 24 uur van tevoren te bestellen. Voor speciale dieetwensen zoals glutenvrij, diabetisch etc geldt dat er tot 48 uur van te voren kan worden besteld.
   • Standard Premier: U krijgt een heerlijke, lichte maaltijd aan uw zitplaats geserveerd, aangepast aan het tijdstip van de dag. Vóór 11 uur krijgt u een ontbijt: croissants, broodjes, koffiekoeken, yoghurt, fruitsap en thee of koffie om uw dag perfect mee te starten. De rest van de dag kunt u kiezen tussen twee hoofdgerechten plus een dessert met frisdrank, wijn of bier, plus thee of koffie. Voor kinderen kunt u een kindermaaltijd kiezen. Kindermenu's en vegetarische menu's zijn tot 24 uur van tevoren te bestellen.
   • Als u in Standard klasse reist kunt u warme drankjes, frisdrank, snacks, maaltijden en zoete versnaperingen kopen in Café Métropole, het barrijtuig. U kunt natuurlijk ook zelf iets te eten of drinken meenemen aan boord.
   • Wilt u uw reis feestelijk starten? Verras uw medereiziger(s) en laat onze medewerkers na vertrek van de trein champagne bij uw zitplaats brengen. Een flesje gekoelde champagne van Duval Leroy 37,5 cl kost € 35,37, een grote gekoelde fles kost € 57,87. Bestellen kan tot 36 uur voor vertrek via de klantenservice van Eurostar: +44 1233 617 575. U ontvangt een bevestigingsmail van Eurostar zodra uw bestelling binnen is gekomen. Print deze bevestiging en neem hem mee op reis. Uw bestelling wordt binnen een uur na vertrek van de trein aan uw zitplaats gebracht. Mocht er iets veranderen aan uw reis (een andere trein of een andere zitplaats bijvoorbeeld), laat het Eurostar dan uiterlijk 36 uur voor vertrek weten, zodat de bestelling hierop kan worden aangepast.

    Kinderen en jongeren

    Reist u alleen met een minderjarig kind en/of reist het kind met een ouder die een andere achternaam dan het kind in zijn/haar paspoort heeft (bijvoorbeeld als de moeder haar meisjesnaam in haar paspoort heeft en de kinderen de achternaam van hun vader) dan dient bij de paspoortcontrole een toestemmingsformulier te kunnen worden getoond, samen met een kopie van de paspoorten van beide ouders. Dit formulier is hier te vinden:
    Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland

    Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland 

    Alleenreizende jongeren

    • Kinderen tot 12 jaar mogen niet alleen in Eurostar reizen
    • Kinderen van 12 tot 15 jaar mogen alleen reizen als ze, naast hun identiteitsbewijs, in het bezit zijn van een formulier “Niet-begeleide Minderjarige” van Eurostar. Dit formulier moet op de heenreis tijdens de check-in in het bijzijn van bevoegd personeel getekend worden door één van beide ouders of voogden. Dit formulier is ook geldig voor de terugreis. Het formulier is hier te vinden: Formulier alleen reizende jongeren
    • Jongeren van 16 tot en met 17 jaar moeten tijdens hun reis in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs en een ouderlijke toestemming.

    * Een identiteitscontrole wordt uitgevoerd nadat u heeft ingecheckt in Brussel-Zuid.

    Reizen met mobiliteitsbeperking

    Om onze treinen en stations ook voor ouderen, slechtzienden en andere passagiers met een mobiliteitsbeperking zo toegankelijk mogelijk te maken, bieden wij een aantal speciale voorzieningen.

    Bagage

    • U mag 2 middelgrote koffers en 1 stuk handbagage meenemen.
    • Kinderen ouder dan 4 jaar reizend met een kindertarief ticket mogen 1 middelgrote koffer en 1 stuk handbagage meenemen.
    • Er zijn op station London St. Pancras International bagagewagens aanwezig.
    • Er is ruimte aan het uiteinde van elke wagon om uw bagage te stallen.
    • Meer of grote bagage (waaronder alle sportuitrusting langer dan 85 cm ) biedt u aan bij het bagagekantoor in Brussel-Zuid of Londen St Pancras International. Op het aankomststation is deze 24 uur later op te halen.

    Meer informatie over het meenemen van bagage in Eurostar

    Fiets meenemen

    In Eurostar naar en vanuit Londen kunnen fietsen meegenomen worden. U kunt tijdens uw boeking een reservering voor uw fiets maken.

    Let op: er zijn in Thalys geen fietsen toegestaan. Van Nederland naar Londen kunt u alleen gebruik maken van Intercity Brussel, met een overstap op station Brussel-Zuid. U checkt uw fiets in tijdens uw overstap. Zorgt u ervoor dat u bij de boeking een reservering voor uw fiets maakt in zowel IC Brussel als Eurostar. Op London St Pancras is uw fiets 24 uur later af te halen.

    Reist u met de rechtstreekse Eurostar van Londen naar Amsterdam? Dan checkt u uw fiets in op London St Pancras International. Ga voorbereid op reis en lees alles over uw fiets meenemen in de trein.

    Huisdieren in de trein

    Blindengeleidehonden mogen meereizen; andere huisdieren niet. Meer informatie overhuisdieren in de trein.

    Reizen met kinderen

    Wat kost reizen met kinderen? Kan de kinderwagen mee? Mogen kinderen rondlopen en spelen? Lees voor een zorgeloze reis alle praktische informatie over reizen met kinderen.

     title=

   Eurostar

   Veilig betalen met

   Onze topbestemmingen

   Vanaf € 35
   Eiffeltoren Parijs

   Parijs

   De stad van de liefde, kunst én de mode. U verveelt zich nooit!

   Vanaf € 59
   Overzicht Londen

   Londen

   Volop historie, cultuur en winkels. Londen bruist dag en nacht.

   Vanaf € 25
   Brussel vlag

   Brussel

   Zo dichtbij en er toch even helemaal tussenuit!

   Vanaf € 20
   Toren antwerpen

   Antwerpen

   Een levendige stad waar de ware Bourgondiër zich thuis voelt.

   Vanaf € 40
   Frankfurt stad

   Frankfurt

   Zakenstad met veelzijdig karakter: reistijd v.a. 3:46 uur.

   Vanaf € 39
   Berlijn stad

   Berlijn

   Levendig en veelzijdig: een oude stad in een modern jasje.

   Vanaf € 20
   Keulen brug nacht

   Keulen

   Stad vol kunst, architectuur en theater. Reistijd v.a. 2:38 uur.

   Vanaf € 20
   Dusseldorf

   Düsseldorf

   Modestad met een rijke historie en bruisend nachtleven.