Stakingen in Frankrijk/Strikes in France

Eurostar

 • Dienstregeling

  Dienstregeling Eurostar

  Eurostar is dé hogesnelheidstrein die dagelijks rijdt op de volgende trajecten:

  • Rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam, 3x per dag
  • Van Amsterdam naar Brussel* v.v.: dagelijks 3 verbindingen
  • Van Brussel naar Londen v.v.: dagelijks 8 verbindingen

  Eurostar rijdt met 300 km/u tot de Kanaaltunnel. De 'oversteek' duurt slechts 21 minuten! 

  * Eurostar van Amsterdam naar Brussel stopt niet in Schiphol Airport.

  Reis met Eurostar naar Londen title=

  Reizen van Nederland naar Londen

  Als u naar Londen reist maakt u altijd 1 overstap op station Brussel-Zuid/Midi, vanwege de noodzakelijke incheckprocedure die daar plaatsvindt. Lees meer over het inchecken in Brussel-Zuid

  Belangrijk om te weten: u moet minimaal 30 minuten voor vertrek van Eurostar inchecken bij de Eurostar Channel Terminal op station Brussel-Zuid/Midi. U heeft al vanaf 60 minuten voor vertrek van uw trein toegang tot de terminal. Zorg ervoor dat u op tijd bent. Lees meer over het overstappen

  Reizen van Londen naar Nederland

  Er rijdt 3 keer per dag een rechtstreekse Eurostar van Londen naar Nederland. Deze trein brengt u in slechts 3.16 uur naar Rotterdam en in 3.55 uur naar Amsterdam.

  Daarnaast zijn er 7 verbindingen per dag met een overstap in Brussel-Zuid/Midi. U reist van Brussel-Zuid/Midi naar Nederland met Thalys of Intercity Brussel.

  Voor vertrek uit Londen naar Nederland moet u altijd inchecken. Belangrijk is dat u hiervoor minimaal 30 minuten voor vertrek op St. Pancras International aanwezig bent bij de Eurostar Terminal. U heeft al vanaf 60 minuten voor vertrek van uw trein toegang tot de terminal. Zorg ervoor dat u op tijd bent.
  Lees meer over het inchecken in Londen 

 • Prijzen

  Prijzen Eurostar

  Van Nederland naar Londen

  Met NS International reist u al vanaf € 59 van Nederland naar Londen, met 1 overstap op Brussel-Zuid/Midi.

  • Combinatie Thalys - Eurostar: vanaf € 59
  • Combinatie Intercity Brussel – Eurostar, inclusief aanreis vanaf elk station in Nederland: vanaf € 59
  • Combinatie Eurostar - Eurostar: vanaf € 83

  Voor Eurostar en Thalys treinen is er altijd een zitplaatsreservering bij de prijs inbegrepen.

  Van Londen naar Amsterdam

  Vanaf € 40 reist u van Londen naar Nederland met de rechtstreekse trein. Uw zitplaatsreservering is bij de prijs inbegrepen.

  Hoe eerder u boekt, hoe voordeliger uw ticket.

  De prijs van uw Eurostar ticket is afhankelijk van

   Dit betaalt u per klasse:

   Klasse Prijs enkele reis (vanaf-tot)
   Standard € 59 - € 270
   Standard Premier € 130 - € 343
   Business Premier € 299 - € 387

   Rechtstreekse verbinding Londen - Amsterdam

   Klasse Prijs enkele reis (vanaf-tot)
   Standard € 40 - € 205,50
   Standard Premier € 90,50 - € 228,50
   Business Premier € 299 - € 387

   Vroeg boeken is voordelig reizen!

   • Boek zo vroeg mogelijk, u heeft dan de meeste kans op de laagste prijzen.
   • Reizen in de avonduren is vaak goedkoper.
   • Als u een weekend weg wilt, ga dan eens op za-zo-ma i.p.v. vr-za-zo.
   • Boek online en vermijd boekingskosten.

   Lees hier alle voordelig boeken tips

  • Voorwaarden

   Eurostar ticketvoorwaarden

   Eurostar heeft verschillende klassen en bijbehorende ticketvoorwaarden. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

   Standard Standard premier Business Premier
   Om te boeken voor € 40 per persoon per enkele reis + prijsverschil tot vertrektijd van de trein Om te boeken voor € 50 per persoon per enkele reis + prijsverschil tot vertrektijd van de trein Zonder kosten om te boeken tot vertrektijd van de trein
   Geen terugbetaling mogelijk Geen terugbetaling mogelijk Zonder kosten te annuleren tot vertrektijd van de trein

   Bekijk hier de volledige tariefinformatie van Eurostar 

   Ticketvoorwaarden Intercity Brussel i.c.m. Eurostar

   Tickets voor Intercity Brussel i.c.m. Eurostar zijn geldig vanaf elk station in Nederland. Dit betekent dat u vanaf elk station in Nederland, het maakt niet uit of dat Groningen of Amsterdam Amstel is naar het opstapstation van Intercity Brussel kunt reizen. U betaalt altijd dezelfde prijs. U kunt uw OV-Chipkaart dus thuislaten voor het traject binnen Nederland: met uw ticket kunt u voordelig en eenvoudig van (het dichtstbijzijnde station bij) uw woonplaats naar Londen reizen.

   2e klas tickets kunt u boeken vanaf € 59 per enkele reis. Dit semi-flex tarief is om te ruilen maar niet te annuleren. Vanaf 6 maanden voor vertrek kunt u tickets boeken.

   Ticketvoorwaarden Thalys i.c.m. Eurostar

   Tickets voor Thalys i.c.m. Eurostar zijn er al vanaf € 59 per enkele reis. Voor uw aanreis naar het opstapstation van Thalys (Amsterdam, Schiphol of Rotterdam) is er het voordelige Connect-Ticket: voor de vaste prijs van slechts € 9 per enkele reis, 2e klas. Het maakt dus geen verschil of u vanuit Groningen of Gouda vertrekt. Het connect tarief is automatisch bij de prijs inbegrepen als u in onze boekingsmodule het vertrekstation dat het dichtst bij uw woonplaats ligt selecteert. Het meest voordelige combinatie-tarief Thalys-Eurostar is om te ruilen maar niet te annuleren. Vanaf 4 maanden voor vertrek kunt deze tickets boeken.

   Voorverkooptermijn en zitplaatsreservering

   U kunt vanaf 6 maanden voor vertrek uw tickets voor de rechtstreekse Eurostar Londen- Rotterdam-Amsterdam boeken. Dat geldt ook voor de Eurostar Amsterdam - Brussel met een aansluiting op de Eurostar Brussel-Londen. Hoe vroeger u boekt, hoe lager de prijs. Uw ticket is tevens uw zitplaatsreservering: u bent dus verzekerd van een zitplaats.

   Ook voor verbindingen Intercity Brussel-Eurostar met een overstap in Brussel-Zuid/Midi kunt u vanaf 6 maanden voor vertrek boeken. Een zitplaatsreservering voor Eurostar is bij de prijs inbegrepen. In Intercity Brussel kunt u vrij zitten.

   Verbindingen Thalys-Eurostar met een overstap op station Brussel-Zuid/Midi kunt u vanaf 4 maanden voor vertrek boeken. Zitplaatsen voor beide treinen zijn inbegrepen.

   Met Intercity direct zonder toeslag

   Als u richting station Brussel-Zuid reist voor een overstap op Eurostar (of op de terugreis vanaf Brussel-Zuid/Midi naar Nederland), dan mag u op het traject Amsterdam-Rotterdam ook zonder toeslag gebruik maken van de Intercity direct. Uw internationale vervoerbewijs voor Intercity Brussel is voldoende.

  • Klassen

   Klassen in Eurostar

   Bij het reizen met Eurostar naar en vanuit bestemming Londen kunt u kiezen uit 3 reisklassen: Standard, Standard Premier en Business Premier. Reist u met Eurostar nar eindbestemming Brussel? Dan kunt u alleen in Standard en Standard Premier reizen.

   Standard Standard Premier Business Premier
   ✓ Check-in tot 30 minuten voor vertrek ✓ Check-in tot 30 minuten voor vertrek ✓ Extra snelle check-in: tot 15 minuten voor vertrek
   ✓ In het barrijtuig, Café Métropole kunt u snack, drankjes en maaltijden kopen ✓ Een lichte maaltijd en drankjes opgediend aan uw zitplaats* ✓ Heerlijke maaltijden aangepast aan het tijdstip van de dag, samengesteld door sterren-chef Raymond Blanc*
   ✓ Omboeken mogelijk, hiervoor gelden omboekingskosten ✓ Veel beenruimte en comfortabele zitplaatsen ✓ Veel beenruimte en comfortabele zitplaatsen
   ✓ Gratis tijdschriften ✓ Gratis tijdschriften
   ✓ Omboeken mogelijk, hiervoor gelden omboekingskosten ✓ Volledige flexibiliteit om te reizen wanneer u wilt
   ✓ Gratis en onbeperkt uw ticket wijzigen en kosteloos annuleren
   ✓ Toegang tot de exclusieve Business Premier lounges van Eurostar

   *In Eurostar van Amsterdam naar Brussel wordt een snack geserveerd als u reist naar Brussel. In verband met de korte reistijd is er geen catering als u reist tot Antwerpen.

   Toegang tot de lounge

   Reizigers met een Business Premier-ticket hebben naast toegang tot onze eigen NS International lounges ook toegang tot de lounge in de Eurostar-terminals op de stations in Brussel-Zuid/Midi en Londen St. Pancras International. Ook reizigers met een Standard Premier ticket die bij de ingang hun NS Business Card kunnen tonen hebben toegang tot de lounge.

   De lounge is van alle gemakken voorzien: drankjes, snacks, comfortabele stoelen, gratis wifi, computers en telefoonopladers.

   In de Business Premier klasse kunt u genieten van een exclusieve maaltijd title=

  • Aan boord

   Aan boord van Eurostar

   Uw rijtuig vinden

   Op uw ticket staat uw rijtuignummer. Op het perron staat op een treinsamenstellingsposter of digitaal scherm aangegeven waar u kunt wachten om bij het juiste rijtuig in te stappen. Naast de Eurostar-deuren staan de rijtuignummers aangegeven, zo vindt u altijd eenvoudig uw rijtuig. In het rijtuig staan de stoelnummers duidelijk vermeld op de rand boven de stoelen.

   Onderaan de pagina over Eurostar kunt u de plattegronden vinden van de Eurostar treinen

    title=

   Mobiel bereik in de Kanaaltunnel

   Ook in de Kanaaltunnel kunt u bellen en gebruik maken van mobiel internet (4G).

   Stopcontacten

   Er bevinden zich stopcontacten In de rijtuigen 5 en 14 van Standard en aan alle zitplaatsen van Standard Premier en Business Premier vindt u zowel Europese als Britse stopcontacten.

   Catering

   Eurostar heeft voor elke klasse een eigen cateringaanbod:

   • In de Business Premier klasse geniet u van een menu van topkwaliteit, samengesteld in samenwerking met de bekende sterrenchef Raymond Blanc. De ingrediënten van de maaltijden zijn duurzaam geteelde seizoensproducten. In de treinen die vertrekken vóór 11 uur wordt ontbijt geserveerd. Dat betekent croissants, broodjes en koffiekoeken en een keuze tussen een warm ontbijt of fijne vleeswaren, yoghurt en fruit. Warme of koude dranken worden aan uw zitplaats geserveerd. U kunt genieten van zoveel heerlijke Lavazza-koffie als u maar lust. Als lunch en diner wordt er een driegangenmaaltijd geserveerd, met naar keuze een warme of koude hoofdmaaltijd. In de middagtreinen vanuit Londen kunt u genieten van een afternoon tea en op weg naar Londen van een café gourmand, met verschillende cakes en warme en koude gerechtjes. U kunt ook kiezen uit een grote selectie frisdranken en alcoholische dranken die aan uw zitplaats geserveerd worden. En voor wie wat te vieren heeft: natuurlijk is er champagne!
   • Standard Premier: U krijgt een heerlijke, lichte maaltijd aan uw zitplaats geserveerd, aangepast aan het tijdstip van de dag. Vóór 11 uur krijgt u een ontbijt: croissants, broodjes, koffiekoeken, yoghurt, fruitsap en thee of koffie om uw dag perfect mee te starten. De rest van de dag kunt u kiezen tussen twee hoofdgerechten plus een dessert met frisdrank, wijn of bier, plus thee of koffie. Voor kinderen kunt u een kindermaaltijd kiezen. Kindermenu's en vegetarische menu's zijn tot 24 uur van tevoren te bestellen.
   • Als u in Standard klasse reist kunt u warme drankjes, frisdrank, snacks, maaltijden en zoete versnaperingen kopen in Café Métropole, het barrijtuig. U kunt natuurlijk ook zelf iets te eten of drinken meenemen aan boord.
   • Kindermenu, speciale menu's: Kindermenu's en vegetarische menu's zijn tot 24 uur van tevoren te bestellen. Voor speciale dieetwensen zoals glutenvrij, diabetisch etc geldt dat er tot 48 uur van te voren kan worden besteld.
   • Wilt u uw reis feestelijk starten? Verras uw medereiziger(s) en laat onze medewerkers na vertrek van de trein champagne bij uw zitplaats brengen. Een flesje gekoelde champagne van Duval Leroy 37,5 cl kost € 35,37, een grote gekoelde fles kost € 57,87. Bestellen kan tot 36 uur voor vertrek via de klantenservice van Eurostar: +44 1233 617 575. U ontvangt een bevestigingsmail van Eurostar zodra uw bestelling binnen is gekomen. Print deze bevestiging en neem hem mee op reis. Uw bestelling wordt binnen een uur na vertrek van de trein aan uw zitplaats gebracht. Mocht er iets veranderen aan uw reis (een andere trein of een andere zitplaats bijvoorbeeld), laat het Eurostar dan uiterlijk 36 uur voor vertrek weten, zodat de bestelling hierop kan worden aangepast.

     Kinderen en jongeren

     Reist u alleen met een minderjarig kind en/of reist het kind met een ouder die een andere achternaam dan het kind in zijn/haar paspoort heeft (bijvoorbeeld als de moeder haar meisjesnaam in haar paspoort heeft en de kinderen de achternaam van hun vader)? Houd er dan rekening mee dat er bij de paspoortcontrole een toestemmingsformulier moet kunnen worden getoond, samen met een kopie van de paspoorten van beide ouders. Dit formulier is hier te vinden. Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland

     Alleenreizende jongeren

     • mogen niet alleen in Eurostar reizen
     • mogen alleen reizen als ze, naast hun identiteitsbewijs, in het bezit zijn van een formulier “Niet-begeleide Minderjarige” van Eurostar. Dit formulier moet op de heenreis tijdens de check-in in het bijzijn van bevoegd personeel getekend worden door één van beide ouders of voogden. Dit formulier is ook geldig voor de terugreis. Het formulier is hier te vinden: Formulier alleenreizende kinderen
     • moeten tijdens hun reis in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs en een ouderlijke toestemming.

      Er vindt een identiteitscontrole plaats na het inchecken op station Brussel-Zuid/Midi of Londen St. Pancras.

      Reizen met mobiliteitsbeperking

      Om onze treinen en stations ook voor ouderen, slechtzienden en andere passagiers met een mobiliteitsbeperking zo toegankelijk mogelijk te maken, bieden wij een aantal speciale voorzieningen.

      Bagage

      • U mag 2 middelgrote koffers en 1 stuk handbagage meenemen.
      • Kinderen ouder dan 4 jaar reizend met een kindertarief ticket mogen 1 middelgrote koffer en 1 stuk handbagage meenemen.
      • Er zijn op station London St. Pancras International bagagewagens aanwezig.
      • Er is ruimte aan het uiteinde van elke wagon om uw bagage te stallen.
      • Meer of grote bagage (waaronder alle sportuitrusting langer dan 85 cm ) biedt u aan bij het bagagekantoor in Brussel-Zuid of Londen St Pancras International. Op het aankomststation is deze 24 uur later op te halen.

      Meer informatie over het meenemen van bagage in Eurostar

      Fiets meenemen

      Er is in elke Eurostar trein plaats voor fietsen. U dient wel te reserveren als u uw fiets niet gedemonteerd mee wilt nemen. Lees hier meer over het meenemen van uw fiets in Eurostar.

      Huisdieren in de trein

      Blindengeleidehonden mogen meereizen; andere huisdieren niet. Meer informatie over huisdieren in de trein.

      Reizen met kinderen

      Wat kost reizen met kinderen? Kan de kinderwagen mee? Mogen kinderen rondlopen en spelen? Lees voor een zorgeloze reis alle praktische informatie over reizen met kinderen.

     Eurostar

     Veilig betalen met

     Onze topbestemmingen

     Vanaf € 35
     Eiffeltoren Parijs

     Parijs

     De stad van de liefde, kunst én de mode. U verveelt zich nooit!

     Vanaf € 19
     Dusseldorf

     Dusseldorf

     Modestad met een rijke historie en bruisend nachtleven.

     Vanaf € 19
     Keulen brug nacht

     Keulen

     Stad vol kunst, architectuur en theater. Reistijd v.a. 2:38 uur.

     Vanaf € 38
     Berlijn stad

     Berlijn

     Levendig en veelzijdig: een oude stad in een modern jasje.

     Vanaf € 38
     Frankfurt stad

     Frankfurt

     Zakenstad met veelzijdig karakter: reistijd v.a. 3:46 uur.

     Vanaf € 20
     Toren antwerpen

     Antwerpen

     Een levendige stad waar de ware Bourgondiër zich thuis voelt.

     Vanaf € 25
     Brussel vlag

     Brussel

     Zo dichtbij en er toch even helemaal tussenuit!

     Vanaf € 59
     Overzicht Londen

     Londen

     Volop historie, cultuur en winkels. Londen bruist dag en nacht.