Lang weekend weg

Lang weekend weg

Als u er een of twee dagen extra aan kunt plakken, voelt een weekendje weg gelijk als een heerlijke mini-vakantie. Bovendien is iets meer reistijd geen probleem, waardoor verrassende bestemmingen binnen handbereik komen te liggen. Laat u inspireren voor een lekker lang weekend weg met de trein!

Zoek treintickets

Lang weekend weg - straatje in Bremen

3 dagen Bremen

Stap op vrijdag in Intercity Berlijn en kom ruim 4 uur later aan in het sprookjesachtige Bremen. Zo heeft u nog tijd om de binnenstad (staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst!) te bewonderen. Wandel op zaterdag door kronkelige steegjes in Schnoor en eet in de hippe wijk Das Viertel. Met een goede planning past in uw lang weekend weg nog precies een trip naar Bremerhaven.

  • Smalle huisjes en knusse steegjes in Schnoor
  • Streetart, boetiekjes en eettentjes in Das Viertel
  • Klimahaus bij Bremerhaven
Lang weekend weg - Lyon

4 dagen Lyon

Een lang weekendje weg vol zon, lekker eten en goede wijn. Dat wacht op u na 5.43 uur met de TGV. Als u in Lyon aankomt, kunt u nog snel shoppen. Huur op zaterdag een fiets (e-bike kan ook) om alle highlights te zien. Kom daarna heerlijk in het zonnetje bij op een terras. Struin op zondag door het gezellige Vieux-Lyon en laat u verwennen met traditionele gerechten in een bouchon. Het mag laat worden, want u gaat maandag pas naar huis!

  • La Part Dieu shopping center bij het station
  • Fietstocht langs alle bezienswaardigheden
  • Tafelen in bouchon of sterrentent Auberge du Pont de Collonges
Lang weekend weg - Nice

5 dagen Nice

Strandliefhebber? Daar is alle tijd voor tijdens een superlang weekend in Nice! De reistijd met TGV bedraagt circa 10 uur. Geniet na uw aankomst van een zonsondergang op Promenade des Anglais. Vrijdag kunt u de stad uitgebreid verkennen. Bezoek op zaterdag filmstad Cannes en ‘s zondags het karakteristieke stadje Antibes, waar u ook het Picasso museum vindt. Een programma waar u maandag in de trein van kunt nagenieten dankzij alle mooie foto’s.

  • Nice: Promenade des Anglais vol luxe hotels, casino’s, winkels en restaurants
  • Cannes: Luxe jachten in Port Pierre Canto en Vieux Port
  • Antibes: prachtige kustplaats met o.a. Picasso museum
Lang weekend weg - Bologna

Nog langer? Bologna of Barcelona!

Wie een reistijd van 12 uur nog goed te doen vindt (geen probleem toch in de trein?), kan ook kiezen voor een prachtige bestemming als Bologna. Een prima uitvalsbasis om ook Florence en Pisa te bezoeken. Of wat dacht u van Barcelona? In deze bruisende stad kunt u dagen doorbrengen zonder u een seconde te vervelen!

Ontdek uw treinbestemming

Zoek treintickets

Mis geen enkele aanbieding!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang als eerste de beste aanbiedingen.

Weekendje Londen

Weekendje Londen? Reis comfortabel met de trein en kom uitgerust aan in hartje centrum. Klaar om deze wereldse stad te gaan verkennen!

Weekendje weg aan zee

Grillige rotspartijen, prachtige zandstranden met hippe tentjes of kuststroken met imposante sporen van de Tweede Wereldoorlog. Een weekendje weg aan zee is helemaal naar eigen smaak in te vullen.