Weekendje Brussel met Thalys of Intercity Brussel

Vanaf € 29

Weekendje Brussel

Naar Brussel met Thalys of Intercity Brussel

  • Al vanaf € 29* enkele reis met Thalys
  • Binnen 2 uur in hartje Brussel
  • Comfortabel reizen en uitgerust aankomen
  • Rechtstreeks vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam

Snel naar hartje Brussel

Brussel is een wereldstad. De stad waar de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie, de Europese Raad en de tweede zetel van het Europees Parlement gezeteld zijn en daarom ook zeer multicultureel en een ware metropool. Een weekendje Brussel heeft veel te bieden qua cultuur, historie, restaurants en u kunt ook nog heerlijk winkelen.

Wandelen in Brussel

Brussel is meer dan het Atomium, de Grote Markt en Manneken Pis. Zo telt de stad ruim 900 merkwaardige bomen. Verspreid over tal van tuinen en parken. Sla vooral het Warandepark niet over.

Bekijk de wandelingen in Brussel

Chocolade

België en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo zijn er vele tientallen Belgische chocoladewinkels in de stad te vinden en is er ook een heus chocolademuseum. Daar leert u alles over de geschiedenis van de Belgische chocolade. Als u een chocoladeliefhebber bent, kunt u in Brussel zeker uw hart ophalen.

Atomium & andere trekpleisters

Het meest bijzondere bouwwerk in Brussel is het Atomium. Het symbool van Brussel en België is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van Brussel en is nog altijd de meest populaire attractie in Brussel. Naast dit bijzondere gebouw zijn er in Brussel nog veel bijzondere plekken die het bezoeken waard zijn, zoals Manneke Pis, het stadhuis, de Bozar en het Magritte museum.

Bruparck Brussel

Bezoek tijdens uw weekendje weg het Brusselse familiepark ‘Bruparck’. Bij dit park zijn verschillende attracties te bezoeken die leuk zijn voor jong en oud. Hier bevindt zich bijvoorbeeld MINI-Europe (een Europees Madurodam), het grote cinemacomplex de Kinepolis en een groot zwemparadijs. Hier kunt u zich met uw hele gezin vermaken tijdens een weekendje Brussel.

Lees meer over het Bruparck

Museumbezoek

Brussel is zeker ook de stad om een museum te bezoeken. De stad kent de meest uiteenlopende musea. Van een stripboekenmuseum tot het Charliermuseum. In het stripboekmuseum gaat u terug naar de Waalse roots van het stripverhaal. Ontdek het verleden van stripboeken als Suske en Wiske, Lucky Luke en Guust Flater. In het Charliermuseum kunt u verschillende wandtapijten, meubels, zilverwerk en schilderijen bekijken. Beide musea zijn zeker een bezoekje waard tijdens een weekendje weg in Brussel.

Zoek treintickets

Onze topbestemmingen

Vanaf € 35
Eiffeltoren Parijs

Parijs

De stad van de liefde, kunst én de mode. U verveelt zich nooit!

Vanaf € 25
Brussel vlag

Brussel

Zo dichtbij en er toch even helemaal tussenuit!

Vanaf € 39
Berlijn stad

Berlijn

Levendig en veelzijdig: een oude stad in een modern jasje.

Vanaf € 20
Keulen brug nacht

Keulen

Stad vol kunst, architectuur en theater. Reistijd v.a. 2:38 uur.

Vanaf € 20
Dusseldorf

Düsseldorf

Modestad met een rijke historie en bruisend nachtleven.

Vanaf € 29
Lille aan het water

Lille

Schitterende, oude binnenstad met sterke Vlaamse invloeden.

Vanaf € 40
Frankfurt stad

Frankfurt

Zakenstad met veelzijdig karakter: reistijd v.a. 3:46 uur.

Vanaf € 59
Overzicht Londen

Londen

Volop historie, cultuur en winkels. Londen bruist dag en nacht.

Vanaf € 20
Toren antwerpen

Antwerpen

Een levendige stad waar de ware Bourgondiër zich thuis voelt.

*Bovenstaande prijzen zijn berekend vanaf Amsterdam Centraal. De prijs van Intercity Brussel is op basis van de te reizen kilometers; vertrekt u vanaf een station dat dichterbij Brussels ligt, dan is de reis goedkoper. Alle tarieven zijn op basis van de van toepassing zijnde tariefvoorwaarden.