Wintersport met de trein

Wintersport met de trein

Wintersportseizoen 2018 - 2019

  • ICE International: met 300 km/h naar Zurich
  • Met Thalys wordt reizen écht comfortabel!
  • Rechtstreeks naar de Franse Alpen

Voordelen van reizen met de trein

Met de trein naar uw wintersportbestemming levert vele voordelen op. U hoeft geen rekening te houden met het aanschaffen van sneeuwkettingen, files, extra kosten van verplichte bergpassen en winterbanden. Heerlijk toch? Bovendien kunt uw skispullen gewoon meenemen in de trein.

Wintersport in Frankrijk

De Franse sneeuw is vanaf 22 december 2018 t/m 16 maart 2019 met de directe Thalys vanuit Nederland te bereiken. Elke zaterdagochtend vertrekt deze hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam Centraal via Schiphol en Rotterdam Centraal naar de Franse Alpen.

Overzicht bestemmingen Frankrijk

Dagtreinen

Thalys brengt u in de wintermaanden rechtstreeks naar Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg-St-Maurice.

Wintersport in Oostenrijk

De wintersportplaatsen in Oostenrijk zijn op diverse manieren bereikbaar met het openbaar vervoer. Een overzicht van wintersportplaatsen in Oostenrijk vindt u in het pdf overzicht.

Dagtreinen

Oostenrijk is vanuit Nederland met één of meer overstappen bereikbaar met de reguliere dagtreinen. Dagtreinen richting Oostenrijk kunt u 92 dagen voor vertrek boeken.

Nachttreinen

Tickets voor ÖBB Nightjet kunt u telefonisch boeken vanaf 90 dagen voor vertrek.

  • Aansluitend busvervoer in Oostenrijk kunt u apart boeken via de website van Postbus

Wintersport in Zwitserland

Naar de wintersportplaatsen in Zwitserland kunt u met een dagtrein. Een overzicht van wintersportplaatsen in Zwitserland vindt u het pdf overzicht.

Dagtreinen

Dagelijks vertrekt er vanuit Nederland een rechtstreekse ICE International naar Basel. ICE International kunt u boeken 92 dagen voor vertrek.

Wintersport in Italië

Voor wintersportplaatsen in Italië kunt u kiezen uit dag- of nachtverbindingen. Een overzicht van wintersportplaatsen in Italië vindt u in het pdf overzicht.

Dagtreinen

Dagelijks vertrekken er diverse dagtreinen richting Duitsland en Zwitserland. Hier kunt u overstappen op treinen richting Italië.

Wintersport in Duitsland

Met ICE reist u tot Dortmund , waar u overstapt op een andere richting uw bestemming in Sauerland. ICE gaat 10 keer per dag vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam.

Met de trein naar Winterberg

U reist met ICE via Oberhausen naar Dortmund, waar u overstapt op de trein naar Winterberg. Uw reistijd bedraagt 5u23. ICE gaat 10 keer per dag vanaf Amsterdam Centraal.

*Het is niet voor alle wintersport bestemmingen mogelijk deze online te boeken. Staat uw bestemming er niet tussen dan kunt u deze telefonisch proberen te boeken of aan de balie.