Travel updates

Disruptions on the railroad tracks are published in Dutch. To view this page in English, please use Google Translate:

Translate into English

Werkzaamheden op het traject: IC Berlijn 140

IC Berlijn 140, Amsterdam C a 23:00 u, heeft een vertraging van ongeveer 40 minuten en komt met ongeveer deze vertraging aan op stations in Nederland.

Werkzaamheden op het traject: Thalys 9310

Thalys 9310, Amsterdam C v 6:17 u, rijdt in omgekeerde rijtuigvolgorde. De eersteklas rijtuigen bevinden zich achteraan de trein.

Werkzaamheden op het traject: Werkzaamheden Duits boekingssysteem

Door werkzaamheden aan het Duitse boekingssysteem kunt u geen treintickets boeken naar en door Duitsland van maandagavond 12 november op dinsdag 13 november van 23.45 tot 2.30 uur.

Onze excuses voor het ongemak.

Werkzaamheden op het traject: Herstelwerkzaamheden Duitsland

Herstelwerkzaamheden op hogesnelheidstraject in Duitsland:

Op vrijdag 12 oktober heeft een brand in een Duitse ICE trein forse schade aangericht aan het hogesnelheidstraject tussen Keulen en Frankfurt.

De afgelopen dagen is de schade opgenomen en is meer bekend geworden over de impact van het herstel van het spoor: 

ICE Internationaal uit Nederland rijdt tot Keulen Hbf. Reizigers met bestemmingen verder dan Keulen stappen in Keulen over. 

  • Vanaf zaterdag 20 oktober is er één spoor van het hogesnelheidstraject tussen Keulen en Frankfurt weer berijdbaar. Er gaan vanaf die dag zeer beperkt ICE treinen pendelen tussen Keulen en Frankfurt.
  • ICE 105 rijdt vanaf Amsterdam Centraal  door naar Basel.

De overige binnenlandse treinen tussen Keulen en Frankfurt rijden via een alternatieve route. De extra reistijd bedraagt ongeveer 90 minuten. 

    • Reizigers uit Frankfurt richting Nederland wordt geadviseerd om minimaal 100 minuten eerder te vertrekken, om vanaf Keulen Hbf aansluiting hebben op ICE International naar Nederland. 

De herstelwerkzaamheden  duren tot en met 17 november. Vanaf 18 november rijdt de ICE  Internationaal volgens dienstregeling.

Gevolgen voor uw reis 

Reist u met een ticket met treinbinding (Sparpreis) en stapt u als gevolg van deze werkzaamheden in Keulen over? Dan kunt u met uw bestaande ticket op een aansluitende trein stappen, u heeft geen nieuw ticket nodig. Wilt u een nieuwe zitplaatsreservering maken voor deze aansluitende trein, dan kunt u deze kosteloos maken via uw oorspronkelijke verkooppunt. 

Wilt u afzien van uw reis? Dan kan dat zonder annuleringskosten, binnen een maand na uw oorspronkelijke vertrekdatum. Hiervoor kunt u terecht bij uw oorspronkelijke verkooppunt. 

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met het NS International Service Center: 030-2300023.  

Werkzaamheden op het traject: Veiligheidscontroles

Vertrek van Paris Gare du Nord –Thalys
Om een goed verloop van de aanwezige veiligheidscontroles te garanderen, adviseren wij u om 20 minuten voor vertrek van uw trein aanwezig te zijn op het platform.

Werkzaamheden op het traject: Actuele reisinformatie op het binnenlandse traject

Voor actuele reisinformatie op het binnenlandse traject verwijzen wij u naar de site van  ns.nl.